Čo vás bude zaujímať pri výbere skladových priestorov?

Každá firma, ktorá predáva nejaký tovar, potrebuje logicky nejaké skladové priestory. Tie však musia spĺňať množstvo rôznych požiadaviek, takže výber vhodných skladových priestorov rozhodne nepatrí medzi jednoduché záležitosti. My sa vám však pokúsime pomôcť.

Prvoradá je veľkosť skladových priestorov

Samozrejme, dať nejaký všeobecne platný návod na to aké skladové priestory sú najlepšie, sa nedá. Iné požiadavky má firma, ktorá predáva kvalitné planétové prevodovky a iné firma podnikajúca s nejakým drobným tovarom. A takýchto rozdielov by sa dalo nájsť viac. Sú však veci, ktoré budú zaujímať (zrejme) každého.

V prvom rade to bude veľkosť skladovacej plochy. Tu nemáte nad čím rozmýšľať, jednoducho sa rozhodnete pre také veľké priestory aké potrebujete. Dobré je pri rozhodovaní myslieť aj na budúcnosť. Ak v blízkej dobe očakávate, že budete potrebovať skladovať väčší objem tovaru, myslite na to pri výbere skladových priestorov.

Cena, infraštruktúra a mnoho ďalšieho

Dôležitým faktorom pri výbere je aj cena. Priestory na skladovanie tovaru musia byť nielen vhodné, ale aj výhodné. Nebolo by predsa dobré ak by vám skladové priestory príliš predražovali váš tovar.

Zabudnúť nesmiete ani na infraštruktúru. V prvom rade by mali byť skladové priestory v blízkosti bezproblémového napojenia na nejakú rýchlostnú komunikáciu, prístup k nim by mal byť bezproblémový aj pre veľké nákladné autá a rovnako by na tom malo byť aj vykladanie, či nakladanie tovaru.

Okrem vyššie uvedeného je dôležité aj to aké majú hľadané skladové priestory vybavenie. Zaujímať vás môže možnosť regálového skladovania, či skladovania na voľnej ploche (prípadne kombinácia), alarm, kamerový systém, prípadná prítomnosť strážnej služby a napríklad aj poistenie priestorov.

Zdroj obrázka:
Autor: Kamonchai / Shutterstock.com