Tipy na darčeky pre starých rodičov. Na tieto alebo aj budúce Vianoce

Zrejme každý má starých rodičov, ktorí by svojim vnúčatám dali aj to posledné. Vidieť to aj na Vianoce, keď zo svojich nízkych dôchodkov míňajú nezanedbateľné čiastky na darčeky. A keď vnúčatá vyrastú, je čas, aby im to oplatili.

Darujte im zdravie

Na nákup vianočných darčekov už je naozaj málo času a možno už všetky darčeky, vrátane tých pre starých rodičov, máte nakúpené. V takom prípade sa môžete inšpirovať do budúcna. A možno predsa len ešte zháňate nejaký „last minute“ darček.

Tiež vám pri slovnom spojení „last minute“ napadol nejaký pobyt? Čo takto dopriať svojim starým rodičom niečo pre ich zdravie a kúpiť im pobyt v krásnych termálnych kúpeľoch? Predsa len si po dlhých rokoch driny zaslúžia, aby mali aspoň na chvíľu o všetko postarané a k tomu aj absolvovali niekoľko procedúr na podporu ich zdravia. Veď zdravie je to najdôležitejšie a obzvlášť vo vyššom veku.

A čo je kľúčom k pevnému zdraviu? No predsa prevencia. Ak kúpite vašim starým rodičom tlakomer, budú si môcť preventívne kontrolovať tlak a predchádzať tak vážnym zdravotným komplikáciám.

Doprajte im to, čo im chýba

Pre generáciu našich starých rodičov je dôležitou súčasťou života aj viera. Zúčastňovať sa pravidelne svätých omší v kostoloch nie je však v súčasnej pandemickej situácii pre tak rizikovú skupinu ľudí príliš vhodné. Ale môžete im to nahradiť kúpou knihy s peknými modlitbami a môžu viesť dialóg s Bohom aj doma.

Pokiaľ vaši starí rodičia bývajú v rodinnom dome a majú vlastnú záhradku, o ktorú sa s láskou starajú, určite ich poteší aj sada kvalitného záhradníckeho náradia. Obzvlášť ak ich staré už pomaly dosluhuje.

Podobne ich a hlavne staré mamy, poteší aj nové vybavenie do kuchyne, napríklad nové hrnce. Veď poznáte vôbec babičku, ktorá by pre vnúčatá nepripravila množstvo dobrôt zakaždým, keď ju majú prísť navštíviť?

 

Zdroj obrázka:
Autor: Inside Creative House / Shutterstock.com