Páči sa vám kameň v interiéroch? Takto ho môžete využiť aj vy

Kameň, či už prírodný, alebo technický, je skvelým materiálom do rôznych častí interiéru. Obzvlášť tam, kde vyžadujete maximálnu odolnosť a trvácnosť. Alebo jednoducho chcete dosiahnuť naozaj luxusný vzhľad.

Obklad krbu, či schodište z kameňa, to je to pravé pre váš dom

To všetko totiž dosiahnete práve s použitím kameňa. Napríklad ak hľadáte skvelo vyzerajúci a trvácny obklad krbu. Na ten je kameň ako stvorený. Všetky technické a dizajnové požiadavky, ktoré by mal materiál určený na obklad krbu spĺňať, nepredstavujú pre kameň žiaden problém.

Obklad krbu však zďaleka nie je jediným miestom, kde môžete v interiéri využiť kameň. Môžete ho použiť aj na schodište. Obzvlášť so sklom a kovom dokáže vytvoriť famóznu kombináciu, ktorá bude na pohľad pôsobiť nielen luxusne, ale aj harmonicky.

Kameň nájde uplatnenie aj v bytoch

Krb, či schodište, to sú však záležitosti rodinných domov. Avšak kameň nájde využitie aj v byte. Najčastejšie sa totižto kameň v interiéroch (a teraz je jedno, či bytov, alebo domov) využíva zrejme ako pracovná doska v kuchyni. Tá musí častokrát zniesť nešetrné zaobchádzanie, ale keď bude z kameňa, bude takmer nezničiteľná. Iba ak by ste na ňu vytiahli výkonné búracie kladivá. Ale tie pri varení (dúfame) nepoužívate.

Kameň sa dá pri pracovnej doske v kuchyni „potiahnuť“ aj na kuchynský drez. Môžu tak spolu s pracovnou doskou vytvárať jedinečne vyzerajú celok, akým sa nemôže pochváliť len tak hocikto. A ak vám to nestačí, z kameňa môžete mať aj vrchnú dosku vášho jedálenského stola.

Ďalším miestom, kde môžete využiť kameň bez ohľadu na to, či bývate v rodinnom dome, alebo v byte, je kúpeľňa. Umývadlová doska, dlažba, obklad, police, či parapety (samozrejme, tie aj v iných miestnostiach), to je len pár príkladov využitia kameňa v kúpeľni.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Ellya / Shutterstock.com