Zima sa blíži, máte svoje okná v poriadku?

Pýtate sa, prečo už strašíme so zimou, keď ešte len začala jeseň? Pretože ešte predtým ako udrú poriadne mrazy je dobré nechať si skontrolovať tesnosť okien. V prípade, že tie vaše nebudú v poriadku, budete mať ešte dosť času na nápravu.

Po rokoch používania okien môžete byť prekvapený ako sa ich tesnosť zhoršila 

Zatvorené plastové okná totižto ešte neznamenajú, že vám chlad nebude prenikať dovnútra. Obzvlášť, ak ich máte už niekoľko rokov a doteraz ste im nevenovali pozornosť. Je tým pádom viac než isté, že aj keď boli na začiatku ideálne „vyladené“, po rokoch si už tak dobre svoju funkciu neplnia.

Za normálnych okolností si to zrejme ani nevšimnete. Obzvlášť, keď sa okná „rozlaďujú“ postupom času. Je tak možné, že si to ani nebudete uvedomovať. Avšak pokiaľ si necháte tesnosť okien skontrolovať odborníkom, môžete ľahko zistiť, že do ideálneho stavu majú ďaleko.

Nechajte si okná skontrolovať skutočnými odborníkmi

Odborníkom však myslíme niekoho z firmy, ktorá vám okná montovala, prípadne z inej podobnej firmy. Určite nenaleťte podnikavcom, ktorí rozdávajú letáčiky, či chodia od domácnosti k domácnosti a ponúkajú vám možnosť bezplatnej kontroly okien.

Áno, keď si tú kontrolu objednáte, naozaj bude bezplatná. Avšak celkom určite bude výsledok takejto kontroly, že vaše okná potrebujú nutne nastaviť a taktiež potrebujete súrne vymeniť tesnenia. To vám samozrejme urobia, ale za sumu, ktorá veľakrát násobne prevyšuje reálnu hodnotu vykonanej práce.

Preto skôr dôverujte firmám, o ktorých viete, že s oknami pracujú a neobjavili sa náhodne pred vašimi dverami. Pretože po rokoch treba kontrolu okien naozaj vykonať ak nechcete zbytočne platiť za teplo, ktoré vám bude unikať von a aj napriek intenzívnemu kúreniu pociťovať doma chlad, ktorý spôsobí, že budete každú chvíľu riešiť objednanie k lekárovi. Takéto nepríjemnosti nestoja za tých niekoľko eur, ktoré poctivý servis okien stojí.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Natalia Bostan / Shutterstock.com