Už ste absolvovali jarné upratovanie?

Aj keď počasie zatiaľ nie je typické jarné a teplé dni sa striedajú s extrémnymi studenými, jarné upratovanie už má väčšina za sebou. Ak ale k ním ešte nepatríte, pustite sa do jarného upratovania s veľkým odhodlaním. Vaša domácnosť bude po tomto dôkladnom čistení a upratovaní vyzerať a pôsobiť sviežejšie.

Umývanie okien

Azda najzákladnejšia činnosť jarného upratovania. Po zime sú sklá plastových okien, či drevených okien zašpinené od sadze a iných nečistôt. Umývanie okien zaberie dlhší čas, ale jedná sa o činnosť, ktorá sa nerobí každý týždeň, preto nevadí, ak pri nej strávite viac času.

Odporúčame vám pravidelne meniť vodu a používať kvalitné prípravky, ktoré nezanechajú fľaky. Dôležité je umývať aj rámy okien, či vonkajšie parapety. Pred umývaním je potrebné zvesiť závesy, či záclony a tie následne oprať.

Aby umývanie okien bolo uspokojivé, nezabúdajte dôkladne umyť aj rámy okien. Budete prekvapení, koľko prachu a nečistôt je na nich.

Rozmrazovanie mrazničky a umývanie chladničky

K jarnému upratovaniu tak trochu patrí aj táto činnosť. Využite prázdnejšiu chladničku a mrazničku na ich vyčistenie. Zvyšné potraviny je ale potrebné uskladniť v chlade. Odporúčame použiť prenosnú cestovnú chladničku na uskladnenie chladených potravín.

Dôkladne poumývajte všetky šuflíky a police chladničky a mrazničky. Zároveň ich nechajte dôkladne preschnúť a až potom zapínajte tieto spotrebiče.

Odporúčame viackrát prepláchať handry v umývadlách, aby čistenie vnútorných priestorov chladničky a mrazničky malo zmysel.

Okrem týchto činností odporúčame umývanie kuchynskej linky, tepovanie menších kusových kobercov, či napríklad umývanie priestoru za nábytkom, za ktorý sa bežne počas klasického sobotnému upratovania nedostaneme.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Maglara  / Shutterstock.com