Akým aktivitám sa venovať počas pandemických obmedzení?

Aj keď sa opatrenia začínajú uvoľňovať, každý z nás sa snaží hľadať aktivity, ktoré neohrozia predovšetkým naše zdravie a zdravie našich najbližších. Aby sme ale celé dni netrávili doma leňošením na gauči, musíme si nájsť aktivity, ktoré nás počas pandemických obmedzení zabavia. Akým aktivitám sa venovať počas pandemických obmedzení?

Horská cyklistika

Samozrejme, môžete skúsiť aj klasickú cyklistiku po cyklistických chodníkoch, či cestách, ale horská cyklistika je v tejto dobe možno praktickejšia. Je menšia šanca, že v lese stretnete také veľké množstvo ľudí ako na cyklistických chodníkoch, cestách.

Odporúčame vám ale prispôsobiť takejto cyklistike aj výbavu. Potrebujete horské bicykle, prilby na horskú cyklistiku, chrániče a samozrejme aj kvalitné tretry. V prípade, že ste začiatočníci a chcete si trošku pomôcť, odporúčame vám uprednostňovať najlepšie horské elektrobicykle, ktoré vám v náročnejších terénoch vedia pomôcť.

Domáce cvičenie s posilňovacími gumami

Počas pandemických obmedzení odporúčame skúsiť aj domáce cvičenie s posilňovacími gumami. Takéto cvičenie si môžete dopriať, keď vonku nebude zrovna najstabilnejšie počasie, ale môžete ho praktizovať, aj keď bude pekne. Vezmite si gumené cvičiace podložky, umiestnite si ich na podlahu (poprípade na terasu, či záhradu) a zacvičte si s posilňovacími gumami. Posilníte svalstvo, zabavíte sa a oddýchnete si od všetkých stresujúcich podnetov, ktoré vás dlhodobo dráždia.

Takéto cvičenie má pozitívny vplyv dokonca aj na sexuálny život partnerov. Vedeli ste, že muži aj vďaka cvičeniu zaznamenali výrazné zlepšenie erekcie? Ak vám robí problémy erekcia, vyskúšajte cvičenie, pokojne napríklad aj cvičenie s posilňovacími gumami.

Okrem domáceho cvičenia s posilňovacími gumami a horskej cyklistiky skúste výrobu rôznych hand made výrobkov, varenie nových jedál, či napríklad maľovanie antistresových omaľovánok.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Jaroslav Moravcik   / Shutterstock.com