Liptov vám ponúka výber tých najlepších miest na oddych

Každý z nás po mesiacoch izolácie kvôli pandémii koronavírusu uvažuje nad tým, kde strávi tohtoročné leto. Málokto vie predpovedať, či bude možné v lete vycestovať do zahraničia. Zatiaľ to vyzerá nádejne, avšak aj napriek tomu viaceré slovenské rodiny strávia letné dovolenky práve u nás na Slovensku.

Ak hľadáte miesto na oddych, odporúča sa práve Liptov. Liptov je región, pri ktorom sa vám vybaví krásny výhľad na Kriváň, ovce pasúce sa na lúkach a miestne koliby, kde ponúkajú chutné špeciality zo syra. Liptov však nie je len toto. Liptov vám ponúka výber tých najlepších miest na oddych.

Čo si v lete na Liptove dopriať?

Ak budete vyberať ubytovanie na Liptove, v prvom rade si musíte ujasniť, akými aktivitami strávite dovolenku. Ak budete chcieť stráviť dovolenku hlavne kúpaním, odporúčame vám navštíviť Aquapark Tatralandia, či vodný park Bešeňová. Odporúčame aj návštevu Aqua City Poprad.

Ak ale uprednostňujete prírodné vodné plochy, môžete si dopriať kúpanie aj na Liptovskej Mare.

Ak budete preferovať skôr turistiku, vyberajte si ubytovanie v Demänovskej doline a v Jasnej. Môžete si vyjsť na Chopok, Ďumbier, Dereše, ale môžete si dopriať aj prechádzky po Jasnej, či celej Demänovskej doline. V letných mesiacoch sa budete môcť „schladiť“ v Demänovskej jaskyni Slobody a v Demänovskej ľadovej jaskyni.

Pre deti budú zaujímavé práve tieto miesta – svet miniatúr v Tatralandii, Tarzania Jasná, horská letná bobová dráha v Pavčinej Lehote- Žiarcoch.

Kúpanie, turistika a bicykel

Na Liptove si najviac užijete kúpanie, turistiku a cyklistiku. Práve posledná menovaná aktivita sa stala veľmi obľúbená pre rodiny s deťmi. Prejsť si celú Demänovskú dolinu, či okolie Liptovskej Mary na bicykli bude pre všetkých fascinujúce.

Ak budete pri Liptovskej Mare, odporúčame navštíviť Archeoskanzen Havránok, z ktorého budete mať krásny výhľad na Liptov.

Tak, ako poľovníci sledujú revír pomocou fotopascií a termokamier, vy si môžete krásy Liptova vychutnať cez ďalekohľad.

 

Zdroj obrázka:
Autor:  PeterVrabel / Shutterstock.com