Vychutnajte si pravú zimu v našich Vysokých Tatrách

December ako prvý zimný mesiac nám na viacerých miestach prináša prvú snehovú nádielku. V horských strediskách už začiatkom mesiaca vedia spúšťať lyžiarske vleky, avšak vždy záleží od počasia. Ak si potrebujete na chvíľu oddýchnuť od všetkých starostí a trápení, vychutnajte si pravú zimu v krásnej prírode. Tento rok si ju môžete vychutnať aj vo Vysokých Tatrách.

Lyžovačka

Vysoké Tatry vyhľadávajú počas zimy predovšetkým lyžiari, ktorí si chcú vychutnať lyžovačku v Tatrách. Lyžovanie v Tatrách je najatraktívnejšia aktivita počas zimnej sezóny. Veď aby nie, keď máte možnosť vybrať si z krásnych zjazdoviek, ktoré sú dobre udržiavané počas celej zimy!

Ak ste lyžiari, určite odporúčame počas zimy zažiť aspoň raz peknú rodinnú lyžovačku na krásne zasnežených zjazdovkách.

Prechádzky v zasneženej prírode

Nech už budete ubytovaní v ktorejkoľvek časti Vysokých Tatier, nemáte problém sa dostať v rámci mesta Vysoké Tatry do ktorejkoľvek časti. Odporúčame vám ale počas dovolenky v Tatrách absolvovať „povinné“ prechádzky zo Smokovca na Hrebienok, či prechádzku okolo Štrbského plesa. Pekná prechádzka je aj smerom na Popradské Pleso, či k Jazierkam lásky na Štrbskom Plese.

Prechádzky v zasneženej prírode sú balzamom na dušu. Určite však nepodceňte obliekanie a obúvanie, nakoľko čím dlhšie budete kráčať, tým skôr môžete premoknúť, ak sa nedostatočne oblečiete, či obujete. Počas prechádzky vám odporúčame mať pri sebe aj teplý bylinkový čaj, či povzbudzujúcu kávu v znovupoužiteľnom KeepCupe. Znovupoužiteľný KeepCup je praktická pomôcka na teplý nápoj, ktorú určite využijete aj na prechádzke v zasneženej prírode.

Vychutnajte si pravú zimu v našich Vysokých Tatrách. Určite sa choďte zohriať do niektorých prístupných otvorených horských chát. Teplý čaj z tatranských byliniek vás zahreje a povzbudí. Určite odporúčame známu Rainerovu útulňu, kde nájdete aj Betlehem zo snehu, či napríklad Skalnatú chatu na Skalnatom plese.

 

Zdroj obrázka:

Autor: Mike Mareen / Shutterstock.com