Dizajnové abstraktné maľby aj u vás doma!

Jednoduchým nápadom ako osviežiť svoj príbytok sú interiérové doplnky. Tie dokážu zmeniť aj nudný domov za dizajnové kráľovstvo. Čo tak „zahaliť“ svoju obývačku či spálňu do farebných abstraktných vzorov? Máme pre vás skvelý tip – spoločnosť Matějovský prizval na spoluprácu maliarku Kateřinu Bohušíkovú a výsledkom je nádherná dizajnová kolekcia KaBo ART.

Aj keď Kateřina Bohušíková nevyštudovala umelecký smer, ale marketing a k maľovaniu sa dostala len nedávno, jej tvorba tomu nenasvedčuje. Prácu so štetcom si mamička dvoch malých detí zvolila ako relax, ako útek od všednej reality a stereotypu. „Milujem ako môžem prostredníctvom štetca vyjadriť svoje pocity. Ako do každého obrazu dávam kúsok seba. Ako farby voňajú a hlavne ten proces, ktorý vzniká pod mojimi rukami. Nikdy dopredu neviem ako bude obraz vyzerať. Každý jeden vychádza zo sily okamihu. A na každý kúsok sa teším ako malé dieťa,“ hovorí sympatická maliarka.

„Tvorba Kateřiny Bohušíkovej nás zaujala na prvý pohľad. Je svieža, plná nápadov, srší z nej radosť zo života a dokáže premeniť aj škaredý upršaný deň na miesto zaliate slnkom. Preto sme neváhali a pozvala ju na spoluprácu. Vznikla tak prekrásna dizajnová kolekcia pod značkou KaBo ART, v ktorej nájdete posteľné obliečky a obliečky na vankúše, ktoré sa istotne stanú dizajnovým kúskom v každom interiéri,“ rozplýva sa Alena Samková, riaditeľka spoločnosti Matějovský, tradičnej českej značky posteľných obliečok a bytového textilu.

Súčasťou kolekcie sú napríklad posteľné obliečky Červánky“, ktoré budú v spálni neprehliadnuteľné. „Slnko zapadá. Teplé lúče strácajú svoju silu. Mäkké svetlo prežiarilo spálňu a ty sa chystáš na spánok. Naraz zistíš, že slniečko nechalo kúsok seba u teba v izbe. Pritiahneš si prikrývku až ku tvári a užívaš si ten úžasný pocit až do doby, než sa ti začnú únavou zatvárať viečka. Dobrú noc,“ približuje atmosféru vzoru Červánky maliarka Katarína Bohušíková. Obliečky sú z luxusného bavlneného mako saténu a sú tlačené najmodernejšou digitálnou tlačou, ktorá zabezpečuje verný detail presne podľa autorkinho zámeru. Tlač zachytáva aj autentickú štruktúru maliarskeho plátna, ktorá umocňuje celkovú atmosféru vzoru.

 

 

Zdroj foto:
Matějovský
Pod fotky popisok – Inšpirácia – Matějovský