Viete ako sa správne starať o práčku?

Jeden z najvyťaženejších spotrebičov v domácnosti je jednoznačne práčka. Rodiny s malými deťmi veľmi dobre vedia, aká dôležitá je práčka v ich domácnosti. Práčky v rodinách s malými deťmi idú prakticky nepretržite. Viete ale ako sa správne starať o práčku?

Vyberajte a čistite zásobník

Po každom praní je veľmi dôležité zásobník, kde dávate tekutý prípravok na pranie a aviváž, dôkladne vyčistiť. Po praní tam môžu ostať zvyšky prachu, či aviváže, ktoré by ste mali dôkladne odstrániť, aby sa vám v zásobníku nerozmnožila pleseň. Po vytiahnutí a prepláchnutí zásobníka čistou vodou ho odporúčame poutierať savou handričkou a následne nechať doschnúť na mieste, kde nikomu nebude zavadzať.

Ak sa vám pokazí čerpadlo a máte značku Electrolux, nebude problém zohnať kvalitné čerpadlo do práčky Electrolux. Obchody s náhradnými dielmi aj do týchto spotrebičov nájdete dokonca aj online. Zásobník je ale potrebné dôkladne čistiť a sušiť, aby ste v ňom nenašli pleseň.

Utierajte tesnenia bubna práčky 

Pleseň na tesnení? Zabránite tomu tak, že budete utierať tesnenia bubna práčky. V týchto miestach sa hromadí voda a v stojatej vode sa môžu rozmnožiť baktérie.

Vždy po opratí dôkladne povytierajte suchou handrou komplet celé tesnenia. Nesmie tam ostať stáť voda. Akonáhle budete utierať tieto plochy, zabránite znehodnoteniu práčky a rozmnoženiu plesní v týchto častiach práčky. Náhradné diely na práčku sa dajú kúpiť, ale prečo riskovať znehodnotenie práčky a rozmnoženiu plesní tým, že budeme ignorovať utieranie tesnenia bubna práčky?

Utierajte bubon

Utierať by ste mali aj samotný bubon, a to zvnútra, ale aj zvonku. Mohol by hrdzavieť a stojaca voda v bubne by bola živnou pôdou na rozmnoženie baktérií. Používajte aspoň dve savé handričky a jednou utierajte a čistite zásobník, druhou tesnenia a samotný bubon.

 

Zdroj obrázka:
Autor:  Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com