Moderné schody, ktoré vyniknú moderným dizajnom a vysokou kvalitou

Aj keď v súčasnosti sa skôr preferujú jednoposchodové stavby, tzv. bungalovy, záujem o stavbu viacposchodových domov je stále pomerne vysoký. Viac priestoru a súkromia sú hlavné dôvody, prečo sa rodiny rozhodnú stavať viacposchodové domy. Aby sme ale mohli prekonávať výškové rozdiely medzi poschodiami, potrebujeme na to schody. Aký typ schodov sa hodí do moderných domov a aké sú ich kvality?

Betónové schodisko

Betón je odjakživa považovaný za jeden z najpevnejších materiálov, preto sa nemôžeme čudovať, že sa klienti rozhodujú práve pre moderné betónové schodište. Betónové schodište ale musí byť obložené obkladom, s ktorým budeme prichádzať do kontaktu, akonáhle stupíme na schody.

Klasické kamenné dlažby sú príliš chladné a navyše sa na nich môže aj šmýkať. Odporúčame vám na toto moderné schodište použiť kvalitnejšie nášľapy na schody, ideálne drevené nášľapy na schody. Drevo je tradičný obkladový materiál, ktorý je nadčasový, tvarovateľný a príjemný dokonca aj na pohľad a aj na dotyk.

Kombinácia drevených nášľapov a betónového schodišťa je dobrá a navyše aj nadčasová. Akonáhle si dáte spraviť takýto typ schodov a vyberiete si moderný drevený obklad, nové schodište vás bude tešiť aj o niekoľko rokov.

Mlynárske schody

Tieto schody sú veľmi obľúbené na chatách, či ako schodište na povalu, či do podkrovia. Mlynárske schody sú vlastne samonosné drevené schody, ktoré sú aj napriek absencii betónu maximálne pevné. Keďže sú vyrobené z dreva, pôsobia teplejším dojmom a zaujmú podstatne viac ako „chladné“ betónové schodište.

Ak túžite po maximálne pohodlných a nadčasových schodoch a betónové schodište nie je pre vás, odporúčame vám dať si vyrobiť nové mlynárske schody. Perfektne sa hodia do viacposchodových vidieckych domoch, ktoré sú zariadené vo vidieckej atmosfére.

Zdroj obrázka:
Autor:  Federico Rostagno  / Shutterstock.com