Túžite rozbehnúť vlastný biznis? Máme pre vás užitočné rady, ako začať

Aj napriek tomu, že koronakríza skomplikovala život viacerým podnikateľom, sú aj takí, ktorí si chcú práve teraz založiť vlastné podnikanie. Ak si plánujete aj vy založiť vlastnú firmu a rozbehnúť vlastný biznis, máme pre vás pár dobrých užitočných rád, ako začať.

Založenie spoločnosti externou firmou

Založenie spoločnosti je komplikovaný proces, ktorý si vyžaduje znalosti v oblasti legislatívy. Viacerých podnikateľov odradila od podnikania práve byrokracia na úradoch. Ak ale chcete úspešne rozbehnúť vlastný biznis, nemusíte hľadať informácie, ako postupovať pri založení spoločnosti, ale môžete založenie spoločnosti zveriť skúsenej firme.

Odporúčame vám nájsť firmu, ktorá vám založí firmu bez toho, aby vás vybavovaním potrebných dokumentov nejako zaťažovala. Pred vás sa dostanú dokumenty, ktoré podpisom oficiálne potvrdia založenie novej firmy, ktorá bude patriť vám. Vyhnete sa tak zbytočným chybám, behaniu od jedných dverí k druhým a budete mať istotu, že všetko bude vybavené tak, ako má byť. 

Neplaťte drahé kancelárske priestory a uprednostnite virtuálnu kanceláriu

Ako nový podnikateľ budete potrebovať priestory, z ktorých budete vykonávať podnikateľskú činnosť a kde bude oficiálne sídliť jeho firma. Neplaťte ale zbytočne drahé kancelárske priestory, v ktorých aj tak nebudete tráviť veľa času. Odporúčame vám uprednostňovať virtuálne kancelárie. Nachádzajú sa na lukratívnych bratislavských adresách a majú pomôcť zviditeľniť sa a zároveň neplatiť drahé nájmy. Virtuálna kancelária stojí mesačne pár desiatok eur a okrem preberania, uschovávania a preposielania pošty budete mať na danej adrese vlastnú schránku.

Budete mať možnosť dokonca prenajať si zasadacie priestory v prípade, že budete chcieť niečo prerokovať s klientmi a reštauračné, či kaviarenské zariadenia vám nevyhovujú.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Clari Massimiliano  / Shutterstock.com