Činnosti, ktoré je potrebné zrealizovať po príchode jari

Prebúdzajúca sa príroda, dlhšie dni a hlavne príjemnejšie teploty sú typické pre prvé teplé obdobie tohto roka. Majitelia rodinných domov a záhrad už v tomto období sadia do kvetináčov zeleninové priesady a počítajú dni do oficiálneho začiatku jari. Ak bývate v rodinnom dome, ktoré činnosti by ste mali zrealizovať po príchode jari?

Natieranie plota

Ak máte drevený plot, práve na jar je potrebné zrealizovať kompletný náter celého oplotenia. V lete je príliš horúco a pri natieraní plota môžete riskovať úpal. Jar je vhodný obdobím na oživenie oplotenia. Odporúčame vám každú časť dreveného plota dôkladne ošmirgľovať a následne ponatierať. Ak máte problémy s červotočmi, odporúčame kúpiť prípravok na roztoče. Ak drevené ploty „držia“ vašu modernú garážovú bránu, určite nechcete, aby vám dosky drevených plotov znehodnotili červotoče.

Čistenie fasád

Smog a sadze dokážu znehodnotiť fasádu nehnuteľnosti. Na dedinách, kde sa poväčšine kúri tuhým palivom, sa fasády ešte viac znehodnocujú. Ak nechcete riskovať úplne znehodnotenie fasády, najmite si firmu, ktorá vám zabezpečí čistenie špinavej fasády. Každý z nás chce, aby fasáda rodinného domu vyzerala aj po rokoch ako nová. Čistenie fasády je potrebné najmä preto, aby sa zachovala pôvodná farba a aby sa fasáda neznehodnotila pod vplyvom plesní, machov a húb. Firmy špecializujúce sa na čistenie fasád, čistia fasády vysokotlakovými zariadeniami a podľa potreby aplikujú na fasádu náter, ktorý ju má chrániť pred vonkajšími vplyvmi.

Kultivácia pôdy a hnojenie

Ak máte okrem okrasnej záhradky aj úžitkovú záhradku, pripravte pôdu na výsadbu. Nezabúdajte predovšetkým na kultiváciu pôdy a hnojenie. Dodanie živín do pôdy a následné prevzdušnenie pôdy je veľmi dôležité a bez neho by sa žiadna úžitková záhrada „nezaobišla“. Ak máte na hnojenie kvalitný kompost, nemusíte pridávať kúpené prírodné hnojivo. Ak ale nemáte kvalitný kompost, pridajte prírodné hnojivo.