Pečú takmer samé

Multifunkčné parné rúry predstavujú najmodernejší a zároveň najzdravší spôsob prípravy pokrmov. Je tu však ešte viac dôvodov, prečo dať prednosť parnej rúre.

Parné rúry v ničom nezaostávajú za klasickými rúrami, práve naopak. Majú množstvo výhod, s ktorými je varenie a pečenie jednoduchšie a výsledný efekt grandiózny. Bez zveličovania môžeme povedať, že parná rúra dokáže ešte viac, než len pripraviť jedlo presne podľa vašej chuti.

Najzdravšia technológia tepelnej úpravy potravín

Dnes sa kladie obrovský dôraz na zdravý životný štýl, ktorého základom je zdravá strava. Naše zdravie do značnej miery závisí od spôsobu prípravy jedla. Prípravou v pare si zachovávajú viac živín, vitamínov a minerálov ako pri iných formách tepelnej úpravy jedál. S parou sa minimalizuje aj potreba použitia tuku, takže na prípravu zeleniny alebo mäsa stačí doslova pár kvapiek. Navyše jedlu stačí nižšia teplota, čo má tiež priaznivý dopad na živiny a aj na vašu peňaženku.

Neprekonateľná všestrannosť a efektivita           

Parné rúry patria k najuniverzálnejším kuchynským spotrebičom. Môžete v nich variť, piecť, grilovať, naparovať, rozmrazovať a zohrievať a to dokonca aj viac druhov jedál naraz až na troch úrovniach bez toho, aby sa ich chute zmiešali. Šetríte tak čas aj energiu a hlavné jedlo spolu s prílohou je hotové naraz.

Jednoduché čistenie

Čistenie rúry nepatrí k obľúbeným činnostiam a zaberie vždy veľa času. Parné rúry využívajú parné čistenie, pri ktorom sa využíva čistiaci program „čistenie para plus“ v kombinácii s čistiacim prípravkom na rúry Electrolux a vy už len rúru poutierate.

Šťavnaté a chrumkavé výsledky

Jedlo, pripravované v parnej rúre, má v porovnaní s jedlom z bežnej rúry autentickejšiu chuť, jemnejšiu štruktúru a výraznejšiu farbu. Pokrm je na povrchu chrumkavý a vnútri si zachováva svoju šťavnatosť. Ani pri zohrievaní v pare sa jedlo nevysušuje, naopak. Para vracia a už pripravenému jedlu vlhkosť, preto aj obed z predošlého dňa bude chutiť rovnako, ako keby bol čerstvo navarený.

Vyberte si sériu presne podľa vášho gusta

Parné rúry AEG disponujú rôznymi možnosťami využívania pary, čím vám dávajú možnosť vybrať si to, čo budete naozaj používať. Rúry série SteamBakesa uplatnia tam, kde sa pečie predovšetkým pečivo, koláče, chlieb. Paru aktivujete manuálne na začiatku pečenia. Na vlhkom ceste sa pečením vytvorí chrumkavá kôrka, pričom stred bude kyprý a vláčny.
Kombináciu teplovzdušnej a parnej rúry prináša rad SteamBoost. Kombináciou horúceho vzduchu a troch úrovní pary sa znižuje teplota, potrebná na prípravu jedla a jedlo je hotové za kratší čas. S využitím teplotnej sondy sa už nemusíte obávať, či je mäso správne prepečené – stačí zadať požadované parametre a sonda vás na to upozorní.

Ovládanie je intuitívne, takže ho zvládne aj začiatočník a nastavené parametre sú dobre viditeľné na farebnom displeji. Parné rúry zo série SteamBoostpredstavujú vyšší stupeň pečenia.

Ako už názov naznačuje,séria SteamProprináša do domácností profesionálny rozmer prípravy jedál. Využíva horúci vzduch, štyri úrovne pary a kombináciu vzduchu s parou, pričom senzorom vlhkosti automaticky nastaví ideálny pomer tepla a pary pre dokonalý výsledok. Disponuje teplotnou sondou na postráženie stupňa prepečenia. Rúry SteamPro s technológiou Sous-Videumožňujú dokonca v domácich podmienkach vákuové varenie, čo je podľa znalcov najdokonalejší spôsob, akým môžete pripraviť mäso a zeleninu.

Viac informácií nájdete na stránke www.aeg.sk