Nadčasové trendy pre každý typ kuchyne

Chystáte sa zariaďovať alebo rekonštruovať kuchyňu? V tom prípade zvoľte praktický a nadčasový dizajn, ktorý bude aktuálny aj o niekoľko rokov. Pre inšpiráciu vám ponúkame kuchynské trendy na rok 2020.

Praktické ostrovčeky

V prípade, že máte doma veľkú kuchyňu spojenú s obývačkou, ideálnym prvkom v takomto priestore je ostrovček. Ten sa stáva čoraz obľúbenejším už aj v slovenských domácnostiach. Do ostrovčeka je vhodné umiestniť varné centrum. Vďaka tomuto usporiadaniu môžete variť, a zároveň nestrácate kontakt s rodinou či návštevou v obývačke. Ak ste milovníkmi dizajnu, čerešničkou na torte môže byť štýlový odsávač pár, ktorý bude spolu s ostrovčekom v centre pozornosti. Nielenže slúži na odsávanie pár, je zároveň aj svietidlom a osviežovačom vzduchu, keďže do priestoru uvoľňuje príjemnú vôňu podľa výberu užívateľa. Vďaka tejto funkcii je na trhu jediný svojho druhu. Ďalším ukážkovým spotrebičom pre tento typ kuchyne je aj varná doska s integrovaným odsávaním.

Farebný akcent

Ak preferujete neutrálne farby či interiér tón v tóne, veľmi jednoducho ho môžete osviežiť nečakaným farebným akcentom v podobe výrazných spotrebičov, svietidiel, kvetináčov či iných doplnkov. Pokiaľ chcete držať krok s meniacimi sa trendmi, v priebehu rokov ich viete veľmi jednoducho vymeniť. V tmavých kuchyniach pôsobí luxusne napríklad elegantná bordová. Práve takýto dizajnový kúsok nájdete v ponuke prémiovej značky Miele; ide o kvalitný voľne stojací kávovar ostružinovej farby, ktorý je k dispozícii aj v iných farebných prevedeniach.

Jednoduché a čisté línie

Pre vyznávačov moderného štýlu je vhodný precízny minimalizmus s čistými líniami a zabudovanými spotrebičmi. Pri nábytku sú horúcim trendom zatvorené skrinky, s čo možno najmenším množstvom spojov a bez rukovätí. Všetok kuchynský riad je ukrytý a do popredia vystupujú čisté plochy, ich farba či štruktúra. Trendom sa prispôsobili aj výrobcovia spotrebičov, ktorí sa snažia v podobnom duchu vytvárať svoje produkty. Priekopníkom v dizajne sú nepochybne kuchynské spotrebiče Miele z generácie 7000 navrhnuté tak, aby ladili s každým interiérom. Rad ArtLine bez rukovätí je pre kuchyňu v minimalistickom štýle ako stvorený. Spotrebiče sú dostupné vo farbách obsidián čierna, briliantová biela a grafitovo sivá. Ich hladké sklenené čelné plochy sa ideálne hodia do konceptu moderného mestského životného prostredia.