Plánujete prerábať kúpeľňu na byte? Na toto sa zamerajte

Každý z nás túži po krásnej, priestrannej kúpeľni, kde máme dostatok priestoru nielen na hygienické potreby a drogériu, ale aj dostatok priestoru na kúpeľňový nábytok. Najmä v bytoch sú kúpeľne častokrát malé a majitelia sa musia pri zariaďovaní uskromniť. Ak vás čaká kompletná rekonštrukcia kúpeľne na byte, na čo by ste sa mali zamerať?

Optické zväčšenie kúpeľne správnym výberom obkladu 

Kúpeľne v panelákoch bývajú menších rozmerov a práve preto by majitelia týchto bytov mali pri kompletnej rekonštrukcii vyberať taký obklad, ktorý tento priestor ešte viac nezmenší. Viacerí interiéroví dizajnéri odporúčajú pre optické zväčšenie kúpeľní použiť svetlý veľkoformátový obklad. Veľkoformátový obklad opticky zväčší malú kúpeľňu a svetlé farby ho dokonale presvetlia. S použitím LED bodových svietidiel a LED zrkadielbude kúpeľňa dokonale osvetlená a bude pôsobiť väčšie.

Rebríkový radiátor

Najmä v chladných ročných obdobiach chceme čo najrýchlejšie prehriať kúpeľňové priestory. Efektívnym a zároveň praktickým riešením je do kúpeľne namontovať na steny kvalitné biele rebríkové radiátory, ktoré na jeseň a v zime rýchlejšie zohrejú kúpeľňu a následne vám pomôžu pri boji s nadmernou vlhkosťou. Po okúpaní môžete mokré osušky položiť na rebríkový radiátor a vysušiť ich.

Závesné skrinky pod umývadlom

V malých kúpeľniach krásne vyniknú závesné skrinky. Pod týmito skrinkami máte ďalší úložný priestor, napríklad na lavóry, prach na pranie atď. V závesných skrinkách z kvalitného vodeodolného materiálu môžete mať uloženú drogériu, hygienické pomôcky, ale aj bieliace pásiky, zubné pasty, či šminky.

Závesné skrinky neukroja z miestnosti, no zároveň poskytnú dostatok úložného priestoru na všetky hygienické pomôcky, ktoré potrebujeme mať po ruke.