Ako vyberať prepravnú spoločnosť?

Komplexné zabezpečenie logistických služieb by mal každý podnikateľský subjekt riešiť už v prvých dňoch po založení spoločnosti. Preprava tovarov k dodávateľom je pre fungovanie podniku dôležitá a akékoľvek oneskorenie výberu bude mať priamy vplyv nielen na dobré meno firmy, ale predovšetkým na zisk. Na čo si ale dávať pozor pri výbere prepravnej spoločnosti?

Aké spôsoby prepravy vie zabezpečiť?

Pri výbere prepravnej spoločnosti si najprv zistite, aké spôsoby prepravy vie prepravná spoločnosť zabezpečiť. Ak sa plánujete zameriavať na medzinárodný trh, automaticky budete potrebovať takú prepravnú spoločnosť, ktorá bude zabezpečovať medzinárodnú prepravu. Ak neplánujete expandovať za hranice krajiny, prepravná spoločnosť by mala ponúkať vnútroštátnu prepravu.

Práve od tohto bude závisieť, či si vyberiete námornú prepravu, leteckú prepravu, alebo klasickú kamiónovú.

V akom stave má vozový park?

Pri výbere sa zaujímajte aj o aktuálny stav vozového parku. Ak plánujete prevážať tovar, ktorý podlieha ADR vyhláške, automaticky tak potrebujete vozidlá prispôsobené práve takémuto tovaru. V akom stave je vozový park zisťujte skôr, ako podpíšete zmluvu. Bezpečnosť a spoľahlivú prepravu v stanovenom čase vie zaručiť jedine kvalitný vozový park prepravnej spoločnosti.

V súčasnej dobe, kedy sa kladie dôraz na ekologickú stránku dopravy, sa informujte, či prepravná spoločnosť, ktorá zabezpečuje kamiónovú prepravu, má vo svojom vozovom parku aj kamióny, ktoré sú poháňané tými najlepšími elektromotormi.

Pri výbere prepravnej spoločnosti by ste si mali dávať pozor, aby ste si vybrali takú firmu, ktorá vám vie zabezpečiť spôsob prepravy, ktorý vyžadujete. Nezabúdajte sa ešte informovať o tom, v akom stave je vozový park. Pri výbere si prečítajte aj recenzie na prepravné spoločnosti, ktoré vám napovedia čo-to o práci danej prepravnej spoločnosti.