Nový rad nákladných pneumatík OMNITRAC

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh úplne nový rad nákladných pneumatík pre zmiešanú prevádzku. Nový rad OMNITRAC ponúka optimálnu odolnosť proti poškodeniu a dlhšiu životnosť než predchádzajúce pneumatiky Goodyear pre zmiešanú prevádzku, a navyše tiež ešte záruku na poškodenie a záruku 100% prijatia kostier na protektorovanie. Obsahuje novú technológiu DuraShield a spája vynikajúcu robustnosť s vyššou výkonnosťou a lepšími možnosťami protektorovania.

Nové pneumatiky Goodyear vyvinul pre vozidlá prevádzkované dnes často v zmiešanom režime, v ktorom sa musia vyrovnať s náročnými podmienkami na nespevnených miestach, ale prevažnú väčšinu času strávia na ceste. Ide o vyklápače, cementové miešačky, betónové pumpy a podvalníky prevádzkované v stavebníctve, ale aj nákladné vozidlá v odpadovom, recyklačným, drevárskom a poľnohospodárskom priemysle.

Nový rad OMNITRAC sa skladá z desiatich rozmerov (šesť pneumatík OMNITRAC S na riadenú nápravu a štyri pneumatiky OMNITRAC D na hnanú nápravu), vrátane jedného pre zmiešanú prevádzku úplne nového: rozmer 315 / 70R22,5 vychádza v ústrety stále častejšiemu používaniu štandardných ťahačov v tomto sektore.

DuraShield je nová technológia značky Goodyear, ktorá zahŕňa exkluzívny vrchný pás zvyšujúci odolnosť voči poškodeniu plášťa, čo súčasne tiež zlepšuje protektorovateľnosť. Nový rad OMNITRAC ponúka vyššiu životnosť1 a spĺňa stále náročnejšie požiadavky na označenie zimných pneumatík symbolom snehovej vločky v skalnom masíve (3-Peak-Mountain-Snowflake; 3PMSF).

K ďalším prednostiam nového radu patrí zabudovanie čipu RFID do každej pneumatiky, čo umožňuje jej jednoduchú identifikáciu pomocou externého zariadenia, ktoré je spojené so systémom správy pneuhospodárstva. Záruka Goodyear OMNITRAC[1]  dáva vozovým parkom mimoriadnu istotu, pretože pokrýva náhodné poškodenie ťažkým nárazom, ktorý by registrovanú pneumatiku úplne vyradil z prevádzky. Zaručuje takisto dodatočnú stopercentnú záruku pre prijatie pneumatiky na  protektorovanie[2].

„Dnešní prevádzkovatelia vozových parkov vyžadujú do zmiešanej prevádzky pneumatiky, ktoré ponúkajú ako všestrannú schopnosť jazdy na ceste, tak väčšiu odolnosť voči ťažkým podmienkam na vozovke aj mimo nej,“ povedal Benjamin Willot, Director Marketing Commercial Tires Europe at Goodyear. „Naše nové pneumatiky OMNITRAC nadväzujú na vývoj predchádzajúceho radu a disponujú novo i technológiou DuraShield, ktorá ďalej zvyšuje ich odolnosť a predlžuje ich životnosť. O robustnosti týchto pneumatík sme presvedčení do tej miery, že na ne poskytujeme záruku aj pre prípad náhodného poškodenia.“

OMNITRAC S

Pneumatiky OMNITRAC S na riadenú nápravu sú navrhnuté tak, aby zvládali špecifické podmienky, ktoré sa vyskytujú v modernom stavebnom priemysle a v podobných odboroch, v ktorých je potrebná ako prevádzka na ceste, tak aj v teréne na staveniskách. K ich hlavným prednostiam patria nízke opotrebenie na vozovke a vysoká odolnosť proti poškodeniu behúňa spolu s vynikajúcou protektorovateľnosťou vďaka inovatívnej technológii DuraShield.

OMNITRAC D

Nová pneumatika OMNITRAC D na hnanou nápravu disponuje behúňom s tromi radmi smerových priečnych drážok, ktoré optimalizujú výkonnosť na diaľniciach a v zimnej prevádzke. Pneumatiky OMNITRAC D vykazujú vysokú odolnosť voči opotrebovaniu, vynikajúci záber na všetkých povrchoch po celú dobu svojej životnosti, dlhšiu životnosť a zaručenú protektorovateľnosť. Technológia DuraShield výrazne zlepšuje životnosť plášťa a odolnosť voči poškodeniu behúňa a prepožičiava mu tiež vysokú odolnosť proti odštiepeniu/odlomeniu pri vysokom krútiacom momente aj pri použití spomaľovača.  

NOVÉ ROZMERY PNEUMATˇIK OMNITRAC

PNEUMATIKA RozmEr ZÁŤAŽOVÝ INDEX RÝCHLOSTNÝ INDEX 3pmsf PALIVOVÁ ÚSPORNOSŤ PRiĽnavosŤ na mokrE EMISIE HLUKU (dB)
OMNITRAC S 13R22.5 156/150 K C B 71  )
OMNITRAC S 295/80R22.5 152/148 K D B 71  )
OMNITRAC S 315/80R22.5 156/150 K D B 73  ))
OMNITRAC S 315/70R22.5 156/150 High Load K vo vývoji
OMNITRAC S 385/65R22.5[3] 160 (158) K (L) vo vývoji
OMNITRAC S 325/95R24[4] 162/160 K C B 72  ))
OMNITRAC D 13R22.5 156/150 K D B 75  ))
OMNITRAC D 295/80R22.5 152/148 K D B 75  ))
OMNITRAC D 315/80R22.5 156/150 K D B 75  ))
OMNITRAC D 315/70 R 22.5 154/150 (152/148) K (M) vo vývoji

Pneumatiky pre návesy

Návesové pneumatiky Goodyear OMNITRAC MST II 385/65R22,5 a 445/65R22.5 doplňujú nové pneumatiky OMNITRAC S a D. Ponúkajú vysoký kilometrový výkon a lepšiu priľnavosť pri použití na ceste i v teréne. Pneumatiky majú široký behúň a vyznačujú sa rovnomerným opotrebovávaním a vysokým kilometrovým výkonom spolu s vynikajúcou odolnosťou proti poškodeniu a vysokou stabilitou.

Dostupnosť

Rad OMNITRAC a protektorovaná verzia TreadMax budú na trhu od začiatku decembra 2018.

Goodyear Proactive Solutions

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov u všetkých pneumatík, zvlášť potom však v zmiešanej prevádzke, má zásadný význam správna údržba. Goodyear odporúča správcom vozových parkov, aby spojili používanie kvalitných pneumatík so zodpovedajúcimi službami a riešeniami. Na použitie v zmiešanej prevádzke sú obzvlášť výhodné služby Goodyear Proactive Solutions.

Goodyear Proactive Solutions predstavuje komplexnú sadu riešení na základe dát. Vďaka zapojeniu pokročilej telematiky a patentovanej technológie prediktívnej analýzy dokáže vozovým parkom nákladnej dopravy poskytovať presný monitoring opotrebenia pneumatík v reálnom čase.

Systém na monitorovanie tlaku v pneumatikách Goodyear (TPMS Tyre Pressure Monitoring System) najmä umožňuje ďalej optimalizovať výkonnosť pneumatík OMNITRAC v záujme maximálnej istoty pre vozové parky – najmä vo vzdialených lokalitách. Vďaka pokročilej telematike a unikátnemu algoritmu spoločnosti Goodyear, Goodyear Proactive Solutions môže neustále sledovať pneumatiky a okamžite prevádzkovateľa upozorniť, ak tlak v pneumatikách alebo teplota nespĺňajú prijateľné parametre. 


[1]                                 Podrobné podmienky dodatočnej záruky 100% prijatia kostier na protektorovanie sú definované v Zmluvných podmienkach kampane „OMNITRAC Guarantee“ zverejnené na www.mygoodyear.eu/omnitrac[2]                                 Podrobné podmienky dodatočnej záruky 100% prijatia kostier na protektorovanie sú definované v Zmluvných podmienkach kampane „OMNITRAC Guarantee“ zverejnené na www.mygoodyear.eu/omnitrac. Dodatočná 100% záruka je k dispozícii iba v krajinách, kde Goodyear ponúka model “Customers Own Casing” pre protektorované pneumatiky. [3]                                 Technológia DuraShield nie je v tomto rozmere k dispozícii. [4]                                 Pneumatiky OMNITRAC S 24” sú určené na všetky pozície špeciálne pre krajiny na Blízkom východe a v Afrike. Technológia RFID v súčasnosti nie je v tomto rozmere k dispozícii.