Kúpeľňové radovánky

Kúpeľňa je miestom, kde každý deň začínate a každý deň aj končíte. Miestom očisty, relaxu, kde spláchnete všetky problémy a vykročíte do nového dňa svieži a voňaví.

Popri rôznej kozmetike, ktorá v kúpeľni dominuje, dôležité miesto zaberajú aj uteráky či osušky. Tie spĺňajú nielen praktickú stránku utierania, ale môžu výrazne a trendovo kúpeľňu oživiť a dotvoriť jej celkový vzhľad. Veď čo je lepšie než zahaliť čerstvo umyté telo do hebkej a mäkkej osušky alebo si utrieť ruky do poddajného uteráku? Veľký dôraz preto klaďte na kvalitu a vyberajte si prírodné materiály, či už klasickú bavlnu, exotický bambus alebo inovatívny modal.

Prírodné materiály poskytnú luxusnú starostlivosť

Bavlnu či bambus netreba predstavovať, počuli ste však už o modale? Je vyrobený z bukových vlákien a vyznačuje sa mimoriadnou hebkosťou a savosťou, čím uspokojí aj tých najnáročnejších jedincov. Zanecháva žiarivé farby aj po niekoľkonásobnom praní a užívatelia ocenia aj rýchlosť schnutia, čo je veľkou výhodou najmä pri malých kúpeľniach bez možnosti prirodzeného vetrania.

Uteráky ako dizajnová záležitosť

Kúpeľňu môžete ladiť do jedného tónu a vyberať uteráky a osušky rôznych rozmerov v podobných farebných odtieňoch. Odporúča sa to najmä vtedy, ak sú kúpeľňové obklady farebne výraznejšie. Pri neutrálnych „kachličkách“ máte oveľa väčšie možnosti výberu farieb, ktoré budete meniť napríklad podľa ročného obdobia či momentálnej nálady. Pre dokonalosť kúpeľňového vzhľadu si rovnakej farby vyberte aj kúpeľňové predložky a župany.

Nechajte sa rozmaznávať

So správnym výberom uterákov a osušiek docielite atmosféru každodennej očisty rovnakú ako v tom najlepšom wellness centre. Stačí si zapáliť aromatické sviečky, ponoriť sa do vane plnej voňavej peny a vychutnávať si hebkosť prírodných materiálov na svojom tele.

 

Zdroj foto:
Matějovský