Päť jasných dôvodov, prečo by sa vaše dieťa malo učiť anglicky

O výhodách učenia sa angličtiny či iného cudzieho jazyka existuje množstvo štúdií. Poznáme 5 skutočne dobrých dôvodov, prečo by deti mali popri angličtine v škole navštevovať aj anglický krúžok – je to totiž ten najlepší základ, ktorý môžu rodičia do života dať svojim deťom. Presvedčte sa sami:

  1. Posilňuje mozog

Výskum vplyvu dvojjazyčnosti na deti naznačuje, že vystavenie viac ako jednému jazyku je vynikajúcim spôsobom, ako trénovať mozgové závity – a tiež ich budovať! V jednej štúdii, vydanej v Nature, zistili u dvojjazyčných detí podstatne väčšiu hustotu sivej mozgovej hmoty ako pri jednojazyčných.

  1. Zlepšuje študijné výsledky

Viaceré štúdie dokázali, že študenti, ktorí sa učili cudzí jazyk, zvládli vypracovanie štandardných testov oveľa lepšie než ich jednojazyční rovesníci. Štúdia York University v Kanade upozorňuje na to, že ovládanie druhého jazyka u detí im prináša zvýhodnenie aj pri učení čítania. Uplatňovanie poznatkov a skúseností z jedného jazyka do iného, ako aj ich širšie vedomosti z daného jazyka, im prinášajú jednoznačnú výhodu.

  1. Zvyšuje hodnotu

Keďže prijímacie konanie na strednú či vysokú školu, ale najmä do zamestnania sa stáva oveľa náročnejším, ovládanie druhého či tretieho jazyka zvyšuje osobnú hodnotu uchádzačov. Navyše – na svetovom trhu práce je ovládanie niekoľkých jazykov jednoznačnou konkurenčnou výhodou.

  1. Zvyšuje aj sebadôveru

Učenie sa nového jazyka je jednoznačne prospešnou skúsenosťou – v akomkoľvek veku. Keďže je učenie jazykov pre deti intuitívne a prirodzené, ľahkosť s akou sa učia angličtinu v jazykovej škole Helen Doron a radosť z poznania angličtiny zvyšuje ich sebadôveru a naštartuje v nich túžbu naučiť sa viac. Navyše, ak budú vaše deti v zahraničí, určite im dodá pocit istoty, že sa vedia dohovoriť po anglicky. Umožní im to cítiť sa, akoby boli súčasťou kultúry a denného života danej krajiny, nielen klasickým návštevníkom, takže si ju budú môcť lepšie vychutnať.

  1. Vytvára priateľstvá, rozširuje horizonty

Ak príde na návštevu váš príbuzný zo zahraničia, stretnete niekoho zo zámoria alebo vaše deti sami vycestujú do sveta,  môžu sa s ním bez problémov porozprávať v angličtine, ktorú používa väčšina ľudí ako univerzálny jazyk – vytvoria si tak mostík, osobný vzťah k jeho osobe, rodine, aj krajine, ktorú reprezentuje. Je to ohromný spôsob, ako získať nových priateľov, príbehy, zážitky.

Keď sa deti začnú už od školských či predškolských lavíc venovať učeniu angličtiny, môže im to pomôcť hovoriť plynule, bez námahy, rovnako prirodzene, ako keď používajú svoj materinský jazyk. Angličtina pre deti Helen Doron ich nestresuje, ale naopak zaujímavo motivuje – cez pesničky, básničky či zábavné hry presne prispôsobené ich veku. Preto je vhodné zvoliť ju ako krúžok popri škole pre vaše dieťa. Navyše, jej prepracovaný systém a metodológia, majú aj výsledky: tie sa ukážu získaním Cambridge certifikátu v anglickom jazyku.

Ak práve premýšľate, aké voľnočasové aktivity by boli pre vaše dieťa vhodné, patrí zrejme medzi ne šport ako súčasť zdravého životného štýlu, či umelecký krúžok na rozvoj kreativity dieťaťa. Prečo medzi ne nezaradiť aj krúžok angličtiny Helen Doron a neuľahčiť tak svojmu dieťaťu jej znalosť, ktorá preň bude o pár rokov tak či tak povinná – nielen v škole, ale aj v práci?! Začnite už teraz a prihláste ho na krúžok anglického jazyka Helen Doron.