Kombinujte rolety. Ochránia zvonku, zútulnia zvnútra

Dni sa pomaly krátia a jeseň už visí vo vzduchu. Večeri trávime vo svojich domovoch, kde sa chceme cítiť príjemne cez deň aj v noci. Pred nechcenými pohľadmi, a dokonca aj hlukom z ulíc nás spoľahlivo ochránia vonkajšie rolety. Naproti tomu – látkové rolety – oceníte cez deň nie len kvôli zvýšenému pocitu súkromia, ale aj ako dizajnový prvok. A pokojne v jesenných farbách!

Na jaseň sa viac a radi schovávame do našich teplých domovov pred nepríjemným sychravým počasím. A nechceme sa pritom o svoje súkromie deliť so susedmi ani okoloidúcimi z ulíc. Ako si teda doma užiť ešte viac pohody? Zabezpečme si vonkajšie či vnútorné rolety alebo rovno oboje.

Vonkajšie rolety ochránia váš spánok aj úspory

Vonkajšie rolety CLIMAX vytvoria celistvý pancier, ktorý zamedzí pohľady a svetlo z ulíc, hluk, a navyše chráni okná pred dažďom, krúpami a  prízemie pred poškrabaním od kamienkov. Ušetrí aj prebdené noci a finančné úspory. Mnoho z nás si totiž neuvedomuje, koľko tepla uniká práve cez okná. „Podľa odborných meraní dokážu stiahnuté rolety znížiť náklady na teplo až o 30 %. Stačí s nimi len správne pracovať. Vzduchový vankúš, ktorý sa vytvorí medzi stiahnutou roletou a oknom, funguje ako ďalšia izolačná vrstva obmedzujúca úniky tepla z domu,“ informuje Filip Šimara, obchodný riaditeľ českého výrobcu tienenia CLIMAX. Na jeseň a v zime ich preto odporúčame vždy úplne zatiahnuť pred odchodom z domu na dlhšiu dobu.

Exteriérové rolety nám spríjemnia tiež spánok. Neprepustia do spálne svetlo z večerných ulíc ani ranné ostré slnečné lúče. Vďaka nim uľavíme okrem zraku aj sluchu. Rolety účinne izolujú od hluku zvonku, prechádzajúcich áut, rozprávajúcich susedov, vetra aj bubnujúceho dažďa. Hluk vo vnútri miestnosti môžu znížiť až do 16 dB, čo vnímame ako pokles hlučnosti o polovicu.

Vnútorné rolety zvýšia súkromie a rozjasnia interiér

Vnútorné rolety môžeme vyberať z látok s rôznou priepustnosťou svetla. Zamedzia teda špehovaniu, ale zároveň interiér nemusia úplne zatieniť ako vonkajšie rolety, preto sú ideálne aj na denné použitie. Látkové rolety sa hodia do každej izby a vkusnými motívmi či farebným ladením dokreslia atmosféru miestnosti, kam sa budete radi vracať. Obývacej izbe dodajú šmrnc aj útulnosť, v detskej izbe zase podporia detskú tvorivosť a rozohrajú ho farbami. Manipulácia s nimi je tichá a určite oceníte aj ich jednoduchú údržbu.

Látkové rolety môžete vyberať zo širokého spektra vzorov a farieb. Od jemných neutrálnych farieb cez studené až po sýte farebné odtiene, ktoré váš interiér rozjasnia v hrejivých farbách jesene. Látkovú roletu Varieta, ktorá zatieni okno až o šírke 300 cm, ponúka CLIMAX spolu s kolekciou 256 látok.

Viac informácií a inšpirácie nájdete na www.servisclimax.sk