Originálne vianočné darčeky, čo potešia aj poslúžia

Vianočné sviatky sú za rohom, a tak je najvyšší čas na nákup darčekov pre najbližších. My sme pre vás pripravili niekoľko tipov, ktorými vyčarujete úsmev na perách obdarovaného a zároveň naň nezabudne po niekoľkých dňoch.

Pelikan M800

Plniace pero je v súčasnosti vhodným doplnkom pre ľudí vyznávajúcich úžitkovú hodnotu predmetov nielen kvôli ich účelu, ale aj pre ich pridanú hodnotu v podobe prvotriednych materiálov, ktorými náležite demonštrujú svoj status. Nemecká značka patrí na vrchol ponuky, no neradí sa po bok Montblancu. Telo je vyrobené zo živice, kde sa striedajú priesvitné pruhy s tmavými pruhmi v modrej či zelenej farbe.

Do vyššej triedy radí toto pero závit v stredovej sekcii a najmä ručne vyrobená a zdobený dvojtónový 18-karátový zlatý hrot s jemnými rytinami. Nejeden z nás isto ocení aj možnosť jednoduchej výmeny hrotu – stačí niekoľkokrát potočiť a môžete zmeniť šírku stopy M (mediu – strdná) za F (fine – tenká).

http://boutiqueshop.sk

Štýlové topánky

Francúzska firma sa preslávila výrobou obuvi najvyššej kvality. Jej topánky vznikajú z veľmi kvalitnej kože a sú výsledkom strojovo presného falcovania. Finálny produkt ešte skontrolujú firemní odborníci a potom zamieri do predaja. V ponuke výrobcu nájdeme rôzne štýly, ktoré sú vhodné na spoločenské udalosti, ale aj na vychádzky. Môžete vyberať zo série Oxford, Monk, Derbys či Loafer. O prvotriedne topánky by však mal obdarovaný aj vhodne starať, a tak si môžete priamo u predajcu vybrať cédrové rozťahovače alebo rôzne kefy.

https://www.loding.fr/svk

Geometria v móde

V móde stále platí pravidlo menej je viac. Preto, si môžete vybrať jeden vzor, na ktorom si postavíte celý zvyšok outfitu a ktorý dopĺňa vašu aktuálnu schému farieb. V súčasnosti sú stále in čierna v kombinácii s bielou alebo červenou, lenže pri príležitosti Vianoc môžete pokojne trendy ignorovať a riadiť sa preferenciami vašich blízkych. Nemusíte sa báť vybrať  náhrdelník plný farieb či pastelovú blúzku. Prípadne sa siahnite po kabáte so zaujímavou grafickou podšívkou, ktorá sa okoliu odhalí len v prípade, keď ho bude jeho majiteľ nosiť rozopnutý. Sortiment väčšiny firiem je rozsiahly, stačí si prezrieť niekoľko stránok a určite si nájdete svojho favorita.

https://www.otto.sk

Čiastočne splnený sen

Darček vhodný najmä pre mužov – presne to sú modely automobilov v mierke 1:18. Detailne prepracované zmenšeniny svetovo známych vozidiel nepotešia len malých chlapcov, ale radosť urobia aj dospelým mužom. Stačí zistiť, akú značku mal váš partner v obľube, keď si ešte tykal so stredoškolskou lavicou a budete mať o starosť menej. Potom príde na rad výber správneho kusu, lenže ak pôjde o populárne značky ako Ferrari či Mercedes-Benz, nebudete to mať vôbec jednoduché – existuje množstvo výrobcov, ktorí ponúkajú rozdielnu kvalitu, a samozrejme, aj cenovku. Na trhu je množstvo neotváracích modelov, ktoré sú vyrobené zo živice. Tieto kusy sú neotvárateľné, ak teda chcete, aby sa nimi obdarovaný pokochal do najväčšej miery, odporúčame sa pozrieť na produkciu firiem CMC či Kyosho, ktoré vyrábajú kovové zmenšeniny.

https://www.smallcars.sk