Torta 4 schody do neba

Náročnost: stredne náročné

Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 10 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na korpus:

260 g kakaových sušienok

30 g rozpusteného masla

100 ml mlieka

260 g maslových sušienok

30 g rozpusteného masla

100 ml mlieka

Na náplň:

250 g polotučného tvarohu

4 zarovnané PL cukru

2 KL Vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker

250 ml smotany na šľahanie

1 balíček Želatínového stužovača Dr. Oetker

100 ml vody

1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker

500 ml mlieka

60 g cukru

Na ozdobenie:

500 ml smotany na šľahanie

3 zarovnané PL cukru

1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker

50 g horkej čokolády

Ešte potrebujeme:

tortovú formu (Ø 26 cm)

elektrický ručný šľahač

  1. Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 10 minút

  1. Korpus necháme vo forme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuhaa vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme.
  3. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.