Zákusok s ovsenými vločkami

Náročnost: jednoduchá príprava

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 20 kusov

Na korpus:

80 g trstinového cukru

1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker

100 g masla

250 g ovsených vločiek

Na náplň:

1 plechovka kondenzovaného mlieka

300 g horkej čokolády

50 g nasekaných vlašských orechov

Na karamel:

50 g trstinového cukru

5 PL vody

1 PL masla

3 PL mlieka

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)

  1. Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.

    2. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu. 

  1. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

 

TIP:

Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.