Goodyear oficiálnym partnerom Land Rover Experience Tour Peru

Od 14. októbra do 9. novembra sa pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac podrobujú náročným testom; ich kvality preverí až na doraz expedícia Land Rover Experience Tour. Počas štyroch týždňov jej konania budú vybraní medzinárodní účastníci expedície v Peru zdolávať s novými SUV vozidlami Land Rover Discovery na pneumatikách Wrangler DuraTrac najrôznejší terén.

Goodyear vyvíjal pneumatiky Wrangler DuraTrac tak, aby si poradili s extrémne náročným terénom, vrátane piesočných dún, ostrého štrku, korýt vodných tokov a kľukatých horských cestičiek; s ktorým sa účastníci expedície počas dobrodružnej cesty stretnú. V off-road úsekoch budú môcť ťažiť z technológie Goodyear TractiveGroove, ktorá zlepšuje trakciu vozidla v bahne a na snehu. Vďaka samočistiacim ramenným blokom sa aj pneumatiky rýchlo zbavujú štrku, nečistôt a bahna. Pri jazde po ceste zase skosené stredovej bloky pneumatík zlepšujú trakciu vozidiel a pozdĺžnu stabilitu pri jazde, pričom tiež súčasne znižujú úroveň hluku.

„Goodyear sa môže spoľahnúť na svoju mimoriadnu históriu vývoja a výroby víťazných pneumatík 4×4. Naša spolupráca sa datuje už od 70. rokov, kedy bol pneumatikami Goodyear obutý prvý Range Rover, a v súčasnosti pokračuje vývojom ďalšej generácie pneumatík. Nemusím zdôrazňovať, ako sme nadšení z toho, že je Goodyear opäť exkluzívnym partnerom Land Rover Experience Tour 2017,“ povedal Christian Uhrig, riaditeľ marketingovej komunikácie Jaguar Land Rover v Nemecku.

„Sme veľmi radi, že môžeme pre Land Rover Experience Tour v Peru poskytnúť naše pneumatiky Wrangler DuraTrac. Opäť si tak pripomíname naše dlhoročné partnerstvo s Land Rover a naše know-how, pokiaľ ide o konštrukciu a výrobu víťazných pneumatík 4×4,“ povedal Mike Rytokoski, riaditeľ marketingu spoločnosti Goodyear v Európe. „Dodávky pre Land Rover považujeme za svoj dlhodobý úspech, ktorý najnovšie dokladá aj homologácia našich pneumatík pre použitie v prvovýrobe pre modely Land Rover Discovery a Range Rover Velaro.“

Pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac nedávno už po piatej za sebou vyhrali cenu čitateľov nemeckého odborného časopisu Off Road‘.