Naprieč tokijským chaosom

Exkluzívny fotografický seriál, ktorý dnes uvádzame, predstavuje fotografa Lukasza Palka ako sníma esenciu Tokia – najväčšieho mesta na svete a rodného mesta značky Nikon. Fotograf putuje naprieč chaosom veľkomesta, aby zachytil elementy, ktoré robia toto mesto takým výnimočným.

Keďže Nikon tento rok oslavuje svoje 100. výročie, snímky demonštrujú schopnosť univerzálnych teleobjektívov a objektívov so zoomom izolovať špecifické detaily uprostred chaosu a zmätku. Objektívy NIKKOR sú ideálne na cestovanie a umožňujú Lukaszovi vytvárať pôsobivé snímky zobrazujúce okamihy pokoja uprostred chaosu v rodnom meste značky Nikon. Neónmi presiaknutý nočný život, jedinečná rovnováha medzi tradíciou a modernou a skvostná mestská scenéria robia z Tokia raj pre cestovateľských fotografov a vhodnú lokalitu na toto snímanie.

Snímky v tomto seriáli zahŕňajú všetko od davu na križovatke Shibuya cez budhistických mníchov a život v uliciach Tokia až po výšiny mrakodrapu Mori Tower.

 

Lukasz použil na vytvorenie fotografického seriálu fotoaparáty Nikon D5, D500 a D7500 a nasledujúce objektívy NIKKOR:

  • AF-S DX NIKKOR 18 – 300 mm f/3,5 – 6,3G ED VR: Tento výnimočne kompaktný objektív na bežné nosenie je ideálny pre tých, ktorí chcú cestovať naľahko bez toho, aby museli obetovať obrazovú kvalitu alebo možnosť zachytiť rôzne druhy perspektívy. Vďaka systému stabilizácie obrazu Nikon objektív poskytuje jasné snímky, a to aj pri snímaní z ruky s veľkým priblížením.
  • AF-S NIKKOR 24 – 120 mm f/4G ED VR: Kompaktný a všestranný. Tento objektív s 5× zoomom poskytuje výnimočne ostré snímky dokonca aj v slabom svetle. Antireflexná vrstva Nano Crystal Coat výrazne redukuje reflexy a závoj.
  • AF-S NIKKOR 28 – 300 mm f/3,5 – 5,6G ED VR: Tento výkonný objektív so zoomom formátu FX má veľmi široký 10,7× rozsah zoomu, od univerzálneho širokouhlého ohniska až po priblíženie teleobjektívu (28 mm – 300 mm), vďaka ktorému pokrýva najčastejšie používané ohniskové vzdialenosti. To ho predurčuje byť ideálnym objektívom pre cestovateľských fotografov, ktorí hľadajú maximálnu kvalitu pri minimálnom množstve výbavy.
  • AF-S NIKKOR 80 – 400 mm f/4,5 – 5,6G ED VR: Tento výkonný teleobjektív so zoomom pre jednooké zrkadlovky formátu FX poskytuje široký rozsah ohniskových vzdialeností, ktorý je ideálny na fotografovanie krajiny. Je tiež vybavený systémom stabilizácie obrazu od spoločnosti Nikon, ktorý umožňuje snímať s časmi uzávierky dlhšími až o štyri stupne EV a dosiahnuť stabilné snímky pri snímaní z ruky.

Svoje zážitky Lukasz Palka komentuje takto:„Ako cestovateľský fotograf hľadám odolné a všestranné vybavenie, ktoré mi zabezpečí, že budem môcť snímať rozmanité snímky s použitím iba jedného tela a objektívu. Tokio ponúka pri snímaní obrovské možnosti a každý z uvedených štyroch objektívov, ktoré som použil pri tomto fotografovaní, mi umožnil preniknúť cez chaos tohto úžasného mesta a izolovať kľúčové prvky, ktoré ho robia takým výnimočným. Výsledné snímky sú odrazom mojej vášne – poskytnúť ľuďom pohľad na túto ikonickú metropolu z inej perspektívy.“