METRO prináša Slovákom kus Ázie

Skutočne široký sortiment ázijských potravín momentálne nájdu zákazníci na pultoch predajní METRO. Keďže trend jedál s prídavkom exotiky je na Slovensku čoraz obľúbenejší, veľkoobchod sa rozhodol usporiadať Kórejské dni v METRO. Sú spojené s ochutnávkou tradičných ázijských pokrmov; návštevníkov okrem iného isto zaujme aj taká chuťovka ako kimchi. Toto kórejské národné jedlo príde pripraviť samotná autorka receptu Kim Sun-za. 

Zákazníci sa môžu v predajniach METRO Žilina, Zvolen, Nitra a Košice v dňoch 19. až 23. mája tešiť na prezentačné akcie spojené s ochutnávkou kórejských potravín. Veľké otvorenie tohto podujatia sa uskutoční už v piatok 19. mája v žilinskom hoteli Holiday Inn, kde svoje umenie príde ukázať tá najpovolanejšia – Kim Sun-za. Táto výnimočná kuchárka pochádzajúca z Južnej Kórey sa podpísala pod recept na kimchi: pikantný chrumkavý šalát, pripravený z nakladanej a fermentovanej (kvasenej) pekinskej kapusty a ďalších ingrediencií. Ide fakticky o kórejské národné jedlo. Kim Sun-za je prezidentka spoločnosti Han-sung, vedie tiež Medzinárodnú kimchi asociáciu (International Kimchi Association).

„Badáme trend, že ľudia na Slovensku radi ochutnávajú exotické, cudzokrajné jedlá a ázijské či konkrétne kórejské jedlá sú pre nich zaujímavou ukážkou odľahlejšieho sveta. Radi vychádzame v ústrety našim zákazníkom a pripravili sme pre nich širokú paletu ázijského sortimentu ako v predajniach METRO, tak aj na partnerskom portáli Asiamarket.sk,“ hovorí špecialista METRO na ázijský sortiment Yudong Ma.

Na pultoch veľkoobchodu METRO je teraz dostupných viac ako 80 ázijských artiklov (rezancov, omáčok, nápojov, konzerv a pod.); kórejských produktov je k dispozícii okolo 20. Online obchod Asiamarket.sk, sa spúšťa s vyše stovkou položiek a ďalšie budú pribúdať.

Okrem kimchi tak našinci môžu ochutnať aj udon, čo je zaujímavý druh rezancov, typický pre kórejskú a japonskú kuchyňu. Vyrába sa z pšeničnej múky a vody a oproti iným ázijským rezancom sú tieto v priemere silnejšie, väčšinou mávajú okolo 5 mm. Originálne ázijské pokrmy si môžu METRO zákazníci pripraviť pomocou špeciálne vyrobenej tempury – využívaná je najmä na fritovanie zeleniny, rýb, plodov mora a vytvára sviežu, ľahkú, chrumkavú kôrku. Ak je jedlo správne pripravené, vôbec nie je mastné. V ponuke je tiež originálna strúhanka, klasická sójová omáčka alebo rôzne instantné rezance.

„Ázijské potraviny sú veľmi chutné, odporúčal by som, aby ľudia vyskúšali hlavne rôzne omáčky, nápoje, ale aj už spomenuté kimchi,“ dodáva Yudong Ma, no jeho radou hlavne je, aby si záujemcovia prišli vychutnať Kórejské dni v METRO a nechali sa prekvapiť paletou chutí a vôní ázijskej kuchyne.