Prísť na Hrad sa oplatí!

Ak ešte nemáte program na sobotu 17. júna, čo je presne o mesiac, pozývame vás na príjemné podujatie, s dlhoročnou tradíciou, ktoré však tento rok bude plné noviniek a prekvapení. Tohtoročný AVON Pochod proti rakovine prsníka totiž nebude mať len charitatívny rozmer, ale tých, ktorí pomáhajú, odmeníme aj bohatým programom a množstvom sprievodných aktivít.  

Myšlienka projektu AVON proti rakovine prsníka ostáva rovnaká už celé roky – nielen podporiť a pomáhať ženám bojujúcim s rakovinou prsníka, ale takisto informovať verejnosť o dôležitosti prevencie a o ochorení samotnom.

Tento rok však bude AVON Pochod plný noviniek. Podujatie sa presunie do areálu Východnej terasy na Bratislavskom hrade, ktorý je ako stvorený na príjemné posedenie s rodinou či priateľmi a ponúka nádherné výhľady na hlavné mesto. Stromy areálu poskytnú dostatočné útočisko pred júnovými lúčmi slnka, a tak si môžu návštevníci užiť príjemné posedenie na dekách v tráve. Núdza nebude ani o chutné jedlo a osviežujúce nápoje v street food zóne. Okrem toho bude podujatie počas celého dňa nabité skvelým programom vhodným pre všetky vekové kategórie.

Na hlavnom pódiu sa predstavia známi interpreti a skupiny ako Jana Kirschner, Korben Dallas, Polemic, POPS ft. Lukáš Adamec, Klnka – detský folklórny súbor, Campana Batucada – bubnová show, ktorých uvedie moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval. Pripravený je aj špeciálny program, ktorý sa doteraz na tomto podujatí ešte neobjavil. V rámci neho sa predstaví Boris Pršo so svojou Walk talk show, kde privíta a vyspovedá ambasádorov projektu, zástupcov neziskových organizácií a ďalších zaujímavých hostí. Ďalej sa návštevníci môžu tešiť na autogramiádu známych tvárí či školu Nordic Walking a mnoho ďalšieho. Pre najmenších bude vytvorená detská zóna, v ktorej bude o zábavu postarané. Čaká na nich maľovanie na tvár, kreatívny workshop, skákací hrad, čítanie detských knižiek, detské divadielko, vystúpenie Crazy Chichi and Friends a predstavenie Chcem byť požiarnikom.

Podujatie svojou účasťou podporia bojovníčky aj tváre projektu AVON Pochod proti rakovine prsníka – Jana Kirschner, Ada Straková, Maroš Kramár, Alena Heribanová, Hana Rapantová, Braňo „Bruno“ Ciberej, Zlatica Puškárová, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Roman Juraško, Kvetka Horváthová, Beáta Dubasová, Henrieta Mičkovicová a Soňa Skoncová, ktorá ho ako nová tvár projektu absolvuje prvýkrát.

Neodmysliteľnou súčasťou programu je aj samotný pochod ulicami historického centra. Ten bude štartovať o 14:30 hod., kedy sa ružový dav vyberie do historického centra mesta s cieľom upriamiť pozornosť na boj za zdravé prsia.

Vstupenkou na podujatie je Tričko proti rakovine prsníka 2017, ktoré je v ponuke v dámskom, pánskom a detskom prevedení. Tieto dizajnové kúsky vytvoril známy český návrhár Lukáš Macháček, pričom každý je odrazom kvality, jednoduchosti, nadčasovosti a kombinovateľnosti. Kúpou trička prispievate na dobrú vec a zároveň získate aj vstup zadarmo na prehliadku Bratislavského hradu. Deti do 12 rokov, ktoré prídu v sprievode dospelej osoby, majú vstup do areálu zadarmo. Navyše každý aktívny účastník AVON Pochodu, ktorý si zakúpi vstupenku má možnosť využiť zľavnené cestovné. Dopravte sa teda na podujatie vlakom a máte nárok na 100 % zľavu na cestu späť.

Všetky finančné prostriedky získané predajom tričiek poputujú na konto verejnej zbierky AVON Pochod 2017, realizovanej občianskym združením Amazonky. Viac informácií o AVON Pochode nájdete na webovej stránke www.zdraveprsia.sk a na Facebook-ovom profile Avon proti rakovine prsníka.