Dębica uvádza na trh nové letné vysoko výkonné pneumatiky Presto UHP2

Vedúci poľský výrobca pneumatík Dębica uvádza na trh svoju najnovšiu vysoko výkonnú (UHP) letnú pneumatiku Presto UHP2. Náročným vodičom, ktorí hľadajú výkonnosť za konkurencieschopnú cenu, ponúka novinka vďaka pokročilej technológii dlhší kilometrový výkon ¹.

Vynikajúca na mokrom povrchu

Dezén behúňa pneumatík Presto UHP2 je vybavený vysokým počtom hrán (celkovo je ich na jednej pneumatike 340), ktoré prerezávajú vodný film na vozovke a zaručujú tak veľmi dobrú ovládateľnosť a brzdné vlastnosti na mokrom povrchu. Zaoblené vonkajšie ramená sú okrem toho skonštruované tak, aby efektívne rozptyľovali vodu a znižovali tým nebezpečenstvo aquaplaningu.                                          

Nízky valivý odpor a vyšší kilometrový výkon
Dezén ‚Uniform Contact Pressure‘ rozkladá tlak po celej oblasti styku behúňa s vozovkou a zaisťuje tak rovnomerné opotrebovávanie a dlhší kilometrový výkon. Pätná páska s optimalizovanou hodnotou valivého odporu znižuje spotrebu paliva¹ tým, že obmedzuje stratu energie v okrajoch pneumatík, a rieši tak dôležitú požiadavku zákazníkov, ktorí sa rozhodujú pre nákup pneumatík značky Dębica.

A napokon asymetrický dezén behúňa s tuhším vonkajším rebrom prináša vynikajúcu schopnosť brzdenia na suchu.

„Konštruktéri značky Dębica úzko spolupracovali, aby mohli ponúknuť vysoko výkonnú, odolnú pneumatiku za dostupnú cenu. Pokročilá technológia obsiahnutá v tejto novej UHP pneumatike sľubuje zákazníkom ako výhodnú kúpu, tak aj dobrý pocit pri riadení, „povedal Martijn De Jonge, produktový riaditeľ osobných pneumatík spoločnosti Goodyear v Európe, na Blízkom východe a v Afrike.

Pneumatiky Dębica Presto UHP2 budú na trhu k dispozícii v 21 rozmeroch, ktoré pokrývajú zhruba 50 % trhu letných UHP pneumatík[1].

[1] *Europool 2010-2015 podľa rozmeru _ Východ + Západ vrátane pobaltských krajín a Turecka.