Už aj u jazdeného auta môžete poistiť rozdiel medzi trhovou hodnotou a cenou nového auta.

Vedeli ste, že v priebehu prvých troch rokov sa výrazne znižuje pôvodná hodnota kúpnej ceny nového automobilu? V prípade odcudzenia alebo totálnej škody nového vozidla vyplatí poisťovňa iba aktuálnu trhovú cenu auta.

Poistenie GAP ale pokryje rozdiel medzi kúpnou cenou vozidla a jeho aktuálnou trhovou cenou. To však doposiaľ neplatilo pre jazdené autá. Spoločnosť AAA AUTO tak ako vôbec prvý predajca jazdeniek prichádza na český a slovenský trh s modifikáciou GAP poistenia pre jazdené vozidlá, a to hneď v dvoch verziách – DEFEND GAP MINI a DEFEND GAP Flex.

S rastúcou ponukou jazdených vozidiel sa rozhodla spoločnosť AAA AUTO rozšíriť aj ponuku služieb, ktoré svojim klientom sprostredkuje.

Zákazníci jazdených automobilov doposiaľ nemali možnosť využívať výhodu poistenia Gauranteed Asset Protection Insurance (GAP), ktoré v prípade poškodenia doplatí majiteľom rozdiel medzi kúpnou cenou a aktuálnou trhovou cenou vozidla. Spoločnosť AAA AUTO poskytuje jeho modifikáciu DEFEND GAP, ktorá je dostupná v dvoch alternatívach a ktorá ochráni váš automobil až 3 roky.

DEFEND GAP MINI poskytuje majiteľovi jazdenky ochranu až do výšky kúpnej ceny automobilu. Vzťahuje sa však iba na tie prípady, kedy došlo k totálnej škode auta pri havárii, ktorá bola väčšou mierou zavinená protistranou. Mini verziu GAP poistenia tak nie je možné uplatniť v prípadoch poškodenia vozidla prírodným živlom, zverou alebo v prípade krádeže. Jeho výhodou je však nízka sadzba, ktorá sa pohybuje už od 9 centov za deň.

Naopak poistenie DEFEND GAP Flex poskytuje majiteľom jazdených automobilov kompletnú ochranu, ktorá zahŕňa aj prípady, keď dôjde k poškodeniu vozidla prírodným živlom, zverou alebo v prípadoch odcudzenia vozidla. Zákazníci tak majú istotu, že im môže byť vyplatená až pôvodná výška kúpnej ceny ich automobilu, pritom je GAP flex poistenie možné získať už od necelých 24 centov za deň.