Nová ŠKODA KODIAQ ponúkne funkčnosť vo svojej najkrajšej podobe.

ŠKODA KODIAQ, ktorá bude mať svetovú premiéru v septembri, vysiela svojou pôsobivou kombináciou atraktívneho dizajnu a veľkorysej ponuky priestoru silný signál. Exteriér je ostro rezaný, línie sú výrazne trojrozmerné. To novému SUV značky ŠKODA dodáva nezameniteľný vzhľad. Jasné línie sú charakteristické aj pre interiér, ktorý okrem elegantného vzhľadu zaujme aj veľkorysou ponukou priestoru.

Šéfdizajnér značky ŠKODA Jozef Kabaň a jeho tím zvolili pre model ŠKODA KODIAQ výrazné tvaroslovie, ktorým preniesli nové dizajnové línie značky aj do segmentu SUV. Racionalita a estetika sa objavujú v nezameniteľnej súhre. Ako už ukázala dizajnová skica, všetky línie sú jasné, precízne a ostré. Robustný charakter veľkého SUV značky ŠKODA podčiarkuje silno vykrojená bočná línia. Ploché, kužeľovité svetlomety sa nachádzajú na stranách širokej, typicky škodováckej masky. Ich kryštalická štruktúra odkazuje na tradíciu výroby českého krištáľu.

Aj zadná časť zdôrazňuje športovo-robustný charakter SUV ŠKODA KODIAQ. Je výrazne plasticky tvarovaná. Zadné LED svetlá majú pre značku typický tvar písmena C. Ich tvar v detaile ďalej rozvíja línie dizajnu SUV značky ŠKODA. Mohutným dojmom pôsobí automobil aj pri pohľade z boku. Dlhý rázvor a krátke previsy napovedajú, že interiér bude priestranný. Na želanie môže byť SUV vybavené aj dvoma ďalšími sedadlami v treťom rade.ŠKODA KODIAQ sketch 2_res

Jasný dizajn interiéru nadväzuje na výrazný dizajn exteriéru. Aj tu sú v súlade forma a funkcia. Interiér pôsobí ochranným a robustným dojmom, súčasne presvedčí aj elegantným charakterom. Atmosféra je nadčasová a funkčná. Všetky detaily sú jasné a vyžarujú pokoj.

Pre interiér sú charakteristické silné vertikálne prvky, ako napríklad štyri veľké výduchy vzduchu. Veľký displej delí prístrojovú dosku na dve rovnocenné zóny – pre vodiča a spolujazdca. Čelná strana prístrojovej dosky je trojrozmerne klenutá a rozdelená na dve časti. Dekoračné lišty na dverách v tomto dizajne pokračujú. Jasne brúsené kryštalické detaily vytvárajú výrazné akcenty.