Kameru Gear 360 od Samsungu v lete využijete takmer všade.

Kamera umožňuje jednoducho vytvárať, prezerať a zdieľať zážitky prostredníctvom videí a statických snímok v 360-stupňovom zobrazení.

Poskytuje nevšedný vizuálny zážitok, je určená pre cestovanie, slávnostné príležitosti a všetky ďalšie situácie, ktoré zachytením získavajú na atraktivite. Užívatelia sa tak môžu stať tvorcami vlastného obsahu virtuálnej reality, ktorý si užijú cez okuliare pre virtuálnu realitu Gear VR.
Je vybavená dvomi objektívmi, pričom oba majú 15-megapixelové snímače. Užívateľom tak umožňujú zachytiť 360° videá vo vysokom rozlíšení (3840×1920) a zároveň podporujú 30-megapixelové statické snímky. Možno tiež zhotovovať 180° širokouhlé videá a obrázky s použitím iba jedného objektívu. Je pripravená na ktorúkoľvek dennú dobu. Objektív Bright Lens F2.0 zachytáva snímky vo vysokom rozlíšení aj za zhoršených svetelných podmienok, v ktorých môžu používatelia vytvárať aj plne panoramatické videá.

Ľahký, kompaktný dizajn a guľatý tvar spĺňa podmienky na prenosnosť pri natáčaní na cestách aj v interiéri. Vo výbave nechýba statív a je kompatibilný aj s širokým výberom doplnkov a stojanov na trhu.

Ak sa synchronizuje so smartfónmi Samsung, môžu používatelia sledovať náhľad nahrávaného obsahu v reálnom čase. Kamera automaticky ponúkne natočený obsah používateľom na zobrazenie a uloženie v smartfóne alebo na zdieľanie priamo na sociálnych sieťach vrátane Google Street View a Facebook. Skutočný 360° zážitok pri sledovaní vlastného obsahu si užívatelia vychutnajú s okuliarmi Samsung Gear VR. Všetky tieto funkcie sú dostupné prostredníctvom špecializovanej mobilnej aplikácie Samsung Gear 360 Manager na stiahnutie z Galaxy Apps a Google Play.
Je kompatibilný s vybranými smartfónmi Samsung vrátane najnovších modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge a Galaxy S6.

Predáva sa v značkových predajniach Samsung v Bratislave (OC Central, Bory Mall) a Košiciach (Aupark) za 369 € s DPH. Neskôr bude k dispozícii aj u ďalších predajcov spotrebnej elektroniky.