Havel, Holásek & Partners je na Slovensku najlepšou právnickou firmou pre oblasť nehnuteľností.

Najväčšia česko-slovenská advokátska kancelária Havel, Holásek & Partners získala cenu spoločnosti Corporate INTL pre rok 2016 za najlepšiu právnickú firmu na Slovensku poskytujúcu komplexné právne poradenstvo v oblasti nehnuteľností (Complex Real Estate Law Firm of the Year in Slovakia).

„V oblasti právnych služieb poskytovaných vo vzťahu k nehnuteľnostiam má naša kancelária zásadný podiel na českom i slovenskom právnom trhu. Máme jeden z personálne najsilnejších tímov a okrem špičkovej odbornosti našich právnikov tiež rozsiahle znalosti obchodných štandardov trhu s nehnuteľnosťami v Českej aj Slovenskej republike. Som rád, že spoločnosť Corporate INTL ocenila naše kvality a vyznamenala slovenskú kanceláriu, ktorá si za poskytovanie služieb a prístup ku klientom ocenenie rozhodne zaslúži,“ komentoval ďalší úspech kancelárie Havel, Holásek & Partners jej riadiaci partner Jaroslav Havel.

Havel, Holásek & Partners má jeden z najväčších právnych tímov so zameraním na oblasť práva nehnuteľností a stavebníctva v Českej republike a na Slovensku. Tím 25 právnikov pod vedením riadiaceho partnera Jaroslava Havla, partnerov Lukáša Syrového v Českej republike a Martina Jurečka na Slovensku a s podporou ďalších 6 partnerov poskytuje právne služby pri realitných projektoch zo súkromného i verejného sektora, a to vo všetkých aspektoch obchodovania s nehnuteľnosťami a investičných projektov podľa právnych predpisov Českej republiky a Slovenskej republiky ako aj podľa medzinárodných štandardov FIDIC alebo pravidiel Európskej investičnej banky.

Kancelária sa za 15 rokov svojej existencie podieľala na realizácii množstva významných transakcií. V poslednej dobe napríklad poskytovala poradenstvo pri vytvorení spoločného podniku medzi spoločnosťou Sekyra Group a skupinou zahraničných investorov pre developerské projekty Rohan a Smíchov, alebo asistovala slovenskému fondu nehnuteľností, ktorý je spravovaný investičnou spoločnosťou IAD Investments, a.s., pri akvizícii Rivergarden Office Center a Florence Office Center v Prahe alebo na ďalších ich projektoch v Bratislave. Kancelária sa okrem iného tiež podieľala na jednej z vlaňajších najväčších transakcií v rámci slovenského trhu, keď zastupovala spoločnosť HB Reavis pri predaji administratívnej budovy Forum BCI v Bratislave realitnému fondu Českej spořitelny REICO.

Výročné ceny Corporate INTL Awards

Výročné ceny Corporate INTL Awards mapujú na globálnej báze úspešnosť firiem za jeden kalendárny rok. Výber ocenených prebieha na základe detailného prieskumu daných služieb v príslušnom regióne. Výsledky potom sumarizuje publikácia, ktorej odberateľmi sú vedúci predstavitelia svetového biznisu, investori a poradcovia.

Ďalšie ocenenia v oblasti práva nehnuteľností

Medzinárodná ratingová publikácia zaraďuje kanceláriu Havel, Holásek & Partners medzi jednu z popredných právnických firiem pre transakcie realizované v Českej republike aj v oblasti práva nehnuteľností a stavebného práva. V súťaži Právnická firma roka v kategórii Developerské projekty a nehnuteľnosti je kancelária pravidelne vyberaná medzi veľmi odporúčané kancelárie a v roku 2012 v tejto kategórii zvíťazila. Na Slovensku bola v podobnej súťaži zaradená vo všetkých štyroch doterajších ročníkoch v rámci kategórie Developerské projekty medzi najlepšie kancelárie. V roku 2014 získala bratislavská kancelária prestížne ocenenie „Law Firm of the Year“ v rámci cien CIJ Awards. Cenu za poskytovanie právnych služieb súvisiacich s realitným trhom každoročne udeľuje časopis Construction & Investment Journal.