Varte bez rizika, že niečo pripálite.

Máte radi smažené pokrmy? Potom určite viete, že kľúčom k dokonalému výsledku je správna teplota. Rovnomerné prepečenie bez nežiadúceho pripálenia môžete dosiahnuť jedine nepretržitou reguláciou teploty. O tú sa postará nová indukčná varná doska Miele s funkciou TempControl.

Pod kontrolou senzorov

Problémom konvenčných varných dosiek so sálavou aj indukčnou technológiou je, že neudržia stálu teplotu. Aj pri konštantnom nastavení výkonu sa pokrmy postupne stále viac zahrievajú. Ak neznížite teplotu včas, jedlo sa ľahko spáli. Výnimočnosť varnej dosky s funkciou TempControl spočíva v tom, že pomocou špeciálnych senzorov dokáže rozpoznať vlastnosti a teplotu panvice, na ktorej sa jedlo pripravuje. Výkon automaticky prispôsobí tak, aby teplota zostala konštantná bez ohľadu na to, či používate pokrievku.

Pre každý typ jedla iná teplota.

Pre jednotlivé typy potravín si užívateľ môže vybrať z troch stupňov smaženia. Stupeň 1 udržuje teplotu na 160 °C a je vhodný pre vajcia, ryby a väčšinu mrazených potravín. Pre steaky je ideálna úroveň 2 s teplotou 200 °C. Ešte vyššia teplota je vhodná pre wok alebo palacinky. Tu je odporúčaný stupeň 3 zodpovedajúci teplote 220 °C. Varné dosky Miele sú navyše vybavené funkciou pre pozvoľné varenie, ktorá zaručuje konštantnú miernu teplotu potrebnú napríklad pre prípravu omáčok. Funkcia „udržanie teploty plus“ sa zase postará o šetrné ohriatie a udržiavanie pokrmov v teple.

Jednoduchá obsluha.

Používanie nových indukčných varných dosiek je jednoduché. Stačí zapnúť varnú zónu a TempControl sa aktivuje priamo nad výberom požadovaného stupňa výkonu. Manuálna regulácia výkonu pomocou čísla nie je nutná. Hneď, ako varná doska dosiahne požadovanú teplotu, zaznie zvuk, ktorý signalizuje, že olej je dostatočne horúci.

Miele s TempControl zavádza tiež nový koncept obsluhy pod názvom SmartSelect. Kontrolky sa rozsvietia na žlto, sklokeramická plocha je klasicky v čiernej farbe. Alternatívu ponúkajú dva modely pre zapustenú montáž s bielym ovládacím panelom (SmartSelect White). U týchto prístrojov je sklokeramická doska v modernom grafitovo čiernom odtieni.

Pre akýkoľvek tvar riadu.

Nové indukčné varné dosky TempControl sú vybavené celým radom funkcií, ktoré sa už osvedčili u iných varných dosiek Miele. Okrem varnej zóny TempControl majú tiež varnú zónu PowerFlex, vďaka ktorej je možné prepojiť dve samostatné zóny do jednej veľkej – guľatej alebo hranatej – podľa toho aký tvar má nádoba, napríklad pekáč. Pre varné dosky Miele TempControl nie sú potrebné žiadne špeciálne panvice ani príslušenstvo. Použiteľný je akýkoľvek typ riadu určený pre indukčné varné dosky. Vzhľadom k tomu, že systém sa automaticky prispôsobí akejkoľvek nádobe, chyby pri nastavovaní teploty sú vylúčené.

Inteligentné nastavenia Con@ctivity 2.0.

Všetky varné dosky TempControl majú tiež inteligentné funkcie automatického nastavenia Con@ctivity 2.0. V kombinácii s vhodným odsávačom pár Miele sa v tomto systéme výkon odsávania prispôsobí situácii na varnom poli. Tým je postarané o príjemnú klímu v miestnosti, ktorú neohrozia ani nežiadúce pachy a vône spojené s prípravou jedla.

Varné dosky TempControl sa predávajú v rôznych veľkostiach a variantoch výbavy. Na výber sú modely so šírkou 75 a 90 cm, vrátane modelov bez rámu pre zapustenie do pracovnej dosky.