Vysoké Štajersko: Ver si a povedz áno!

Bez preháňania možno konštatovať, že celé územie štajerského Semmeringu, pohoria Hochschwab, Mariazellského kraja a Waldheimatu Petera Roseggera predstavuje oblasť, v ktorej sa maškrtníkom zvyšuje tlak. Na vysokohorských planinách sa početní prvotriedni kuchári usilujú vyvolať ozajstné labužnícke orgazmy.

Domácimi prísadami, hriešnymi receptami a bezmedznou kreativitou. Na bohato prestreté stoly sa pritom nosia milovníkom mäsa špeciality z diviny, ako je kamzičie ragú alebo jelení guláš, ale aj delikatesy pre veganov a vegetariánov. Príjazd a výstup do výšav si viac než zaslúžia už samotné žihľavové knedle s hubovou omáčkou. A aj v tej najmenšej kolibe je dosť miesta na veľkolepé lukulské hody. Zvodná chuť pravej vysokoštajerskej vyberanej gastronómie si zaručene získa dokonca hanblivých stopercentných chlapákov, dlhoročných citových minimalistov i tých, čo sa znova vracajú do sveta emócií.

Kde majú koliby exkluzívne kuchyne.

Ver si a oddaj sa podľa chute a nálady vysokoštajerskej prvotriednej kuchyni, pretože fádna diétna strava patrí včerajšku. Dnes nájdete vo vysokoštajerskom letnom menu vysokokalorické a srdce oblažujúce labužnícke bomby. Starajú sa o to ambiciózni prvotriedni kuchári, ktorí sa spolu s hostinskými v oblasti pohoria Hochschwab starajú o chutnú a pritom zdravú stravu. Takpovediac pokrmy s ľudskou tvárou z náruživosti. Slinky vyvolávajúca ponuka siaha od delikatesných halušiek s údenými pstruhmi cez báječné domáce carpaccio z mäsa vysokoštajerského voľne sa pohybujúceho dobytka až po fascinujúcu polievku z piva Gösser. Jedlá sú pripravené so správnym lokálpatriotizmom, podávajú sa s pohárom perlivého bylinkového nápoja Wiesendudler v prostredí s najlepšími vyhliadkami na okolitú vysokohorskú krajinu impozantného masívu Hochschwab.

Pozemský raj v prírodnej rezervácii Mürzer Oberland

Tu sa neprebúdzajú iba sentimentálne pocity, ale aj chuť na nenapodobiteľné sezónne maškrty, ako sú jedlá zo srnčieho, jelenieho a kamzičieho mäsa alebo z biovýrobkov salašníckej syrárne, ktorými vysokohorská planina Schneealm zvádza vrátiť sa k nezabudnuteľným kalóriám.

TIP:  Vysoko romantické letné snenie. Na planine nieto hriechov, ani ak sú chlapi chronickí postávači pod oblôčikom. Preto komfortné izby v horských hoteloch zvádzajú nielen stráviť v nich nežné hodiny, ale aj podávať rekordné športové romantické výkony. Hor´sa na rebríky, hor´sa do izieb a vychutnávať si nezabudnuteľné milostné dobrodružstvá so svojou najmilšou.

Objednávky na: www.muerzeroberland.at/sommer.html