Čiapka pre víťaza a peňažné ceny pre tímy Dunlop v Le Mans.

Tím April Moto Motors Events obsadil na pneumatikách Dunlop druhé miesto v pretekoch 24 hodín Le Mans, ktoré sú súčasťou majstrovstiev sveta FIM Endurance World Championship (EWC). V triede Superstock EWC skončil tím AM Moto Racing Competition ako druhý, za ním nasledoval tím Völpker NRT48 by Schubert Motors; oba jazdia na pneumatikách značky Dunlop.

Tím R2CL sa umiestnil na štvrtom mieste tak, ako aj spriatelený tím April Moto – jazdili rovnako na motorkách Suzuki a preteky 24 hodín zdolali na bežne predávaných pneumatikách Dunlop. Navyše, Lucas Mahias z tímu R2CL so štandardnou kombináciou KR106/KR108 vytvoril rýchlostný okruhový rekord. Pneumatiky Dunlop mu pritom nie sú neznáme: už v roku 2014 na nich na majstrovstvách Francúzska supersportov obsadil každú pole position, vytvoril okruhový rýchlostný rekord a napokon i celé preteky vyhral.

Všetky tri partnerské tímy značky Dunlop mali problémy. Zatiaľ čo GMT94 Yamaha sa zo škôd spôsobených zrážkou už nespamätala, Honda Endurance Racing sa po dlhšom odstraňovaní technickej chyby nakoniec dokázala prebojovať späť na 19. miesto. Jednu z najlepších jázd pretekov určite ukázali panujúci majstri, tím Suzuki Endurance Racing Team (SERT), ktorý po zrážke a po následných nevyhnutných opravách v druhej hodine pretekov spadol až na 54. miesto. Behom zostávajúcich 22 hodín pretekov sa však SERT opäť postupne posúval hore na výsledkových tabulách, až nakoniec dosiahol na piate miesto.

Dunlop Independent Team Trophy

Preteky boli ako prvé zaradené do súťaže Dunlop Independent Trophy s peňažnými cenami pre zaregistrovaných nezávislých pretekárov. Prvé tri ceny si odniesli AM Moto (Suzuki), Völpker NRT48 (BMW) a Racing Team Sarazin (Kawasaki).

Štatistika značky Dunlop v Le Mans

  • 7 z tímov, ktoré došli do cieľa, v top 10
  • 3 tímy, ktoré dokončili EWC, v top 5
  • 8 tímov Dunlop Superstock v top 10
  • 27 z 34 tímov na štarte došlo do cieľa
  • Havárie podľa výrobcov: Suzuki 12, Kawasaki 12, Yamaha 3, Honda 3, BMW 1, Mettiss 1
  • Havárie podľa tried: 7 EWC, 26 Superstock, 1 Open
  • Najkratší okruhový čas: Lucas Mahias R2CL (1’38.448 – 153,0 km/h)

Roland Wozniak, International Event Manager, Dunlop Motorsport:

„Samozrejme, že by sme najradšej vždy len vyhrávali, ale naše tímy si tento víkend i tak odniesli dosť súťažných bodov. Od tímov i jednotlivých jazdcov máme, navyše, dobrú spätnú väzbu, pokiaľ ide o naše pneumatiky, a to radi počujeme. Je skvelé, že Dunlop Independent Trophy pritiahla na seriál nové tímy a že AM Moto dnes dosiahol zaslúžené medailové umiestnenie. V pretekoch endurance je zásadné vyhýbať sa technickým chybám a práve to sa mu dobre darilo.“