Postav dom s Leierom.

So spoločnosťou Leier sa jednoducho môžete postarať o svoje nové bývanie. Ponúka totiž kompletný sortiment stavebných materiálov, s ktorými si postavíte hrubú stavbu, a dokonca aj dotvoríte okolie domu a záhrady.

Tehly pre každý druh stavby.

Či už chcete stavať klasický dom alebo preferujete nízkoenergetické bývanie, Leier má tehly pre každého. Medzi tradičný a rokmi overený murovací materiál patria keramické tehly LEIERTHERM. Poskytujú dlhú životnosť stavby, výborne akumulujú teplo a vytvárajú pre obyvateľov optimálnu klímu – vďaka difúzii vodných pár. Svojimi vlastnosťami spĺňajú náročné požiadavky na kvalitný, ekologicky nezávadný a energeticky úsporný stavebný materiál.

Novšou stavebnou technológiou sú brúsené tehly LeierPLAN, ktoré možňujú murovať až do teploty – 5º C a poskytujú jednoduché a rýchle riešenie výstavby hrubej stavby. Steny si vymurujete tak, že tehly LeierPLAN spájate tenkou vrstvou (stačí 1 mm) murovacej malty alebo penovým lepidlom LeierFIX. Výhodami tejto technológie je najmä úspora materiálu, kratší čas murovania bez vytvárania tepelných mostov a menej vlhkosti v stavbe (vďaka menšej spotrebe vody). Použiť tieto tehly môžete nielen na obvodové steny, ale aj na vnútorné nosné konštrukcie a priečkovkové tvarovky.

Pre nízkoenergetické stavby je optimálny stavebný systém DURISOL. Jeho základnou surovinou je prirodzene obnoviteľný zdroj – drevná štiepka (tvorí až 90% objemu), do ktorej sa pridáva cement, voda a ďalšie mineralizačné komponenty. Výhodou stavby z Durisolu je najmä rýchlosť výstavby, vzhľadom na výsledný efekt – za jeden deň je možné postaviť až jedno podlažie domu. Durisolové tvarovky sa ukladajú na seba nasucho, pričom výplňový betón ich previaže a zároveň zabezpečí statiku celej konštrukcie. Systém Durisol ponúka všetky stavebno-fyzikálne výhody, ktoré sú zjednotené v kombinácii dreva s betónom. Durisol má vynikajúce tepelno a zvukovo izolačné vlastnosti a vďaka svojmu masívnemu betónovému jadru dokáže výborne akumulovať teplo. Pri bezplatnej konzultácii je možné zvoliť vzhľadom k nárokom, kladeným na vašu stavbu, najvhodnejšie riešenie, ktoré nevyžaduje napríklad ďalšie zatepľovanie obvodových stien. Jeho ďalšou skvelou vlastnosťou je výborná difúzia vodných pár, čím sa efektívne reguluje vlhkosť vzduchu v miestnosti a vytvára sa tak zdravá klíma v interiéri a príjemný pocit z bývania.LeierPLAN _2

Výhodami Durisolu je nepochybne aj to, že je odolný voči požiaru, poveternostným vplyvom a je mrazuvzdorný. Tak ho možno skladovať na stavenisku v každom počasí, teda aj v zime. Prirodzená izolačná schopnosť dreveného plášťa a schopnosti zadržania teploty v betónovom jadre neprináša len značnú úsporu nákladov na kúrenie v zime, ale aj nákladov na ochladzovanie v lete.

Dôležitá je aj ekológia.

Cieľom spoločnosti Leier je ponúkať kvalitné prvotriedne stavebné produkty, ale zároveň sa spoločnosť zamerieva aj na ekologický aspekt – a to používaním výrobnej techniky a technológie, ktoré rešpektujú ekologické požiadavky. Súčasťou firemnej politiky je aj triedenie odpadu a jeho následné spracovanie, čo prispieva tiež k ochrane životného prostredia.

Viac na www.leier.sk.