SAP a Lenovo plánujú priniesť pokrokové riešenia do novej digitálnej ekonomiky.

Spoločnosti SAP SE a Lenovo včera oznámili mnohostranné plány vývoja cloudových riešení v Číne, vytvárania inovácií medzi platformou SAP HANA® a systémami Lenovo a tiež spoločnej realizácie globálnych programov pre vstup na trhy.

Cieľom tejto dohody je výrazne posilniť už existujúce partnerstvo a spojiť riešenia SAP® s ponukou dátového centra Lenovo, aby zákazníkom mohli poskytnúť technológiu, ktorá organizáciám môže pomôcť stať sa agilnými digitálnymi podnikmi.

Lídri v oblasti obchodu aj IT neustále hľadajú nové riešenia, ako zlepšiť produktivitu a efektivitu, znížiť zložitosť postupov a vytvárať hodnoty v novej digitálnej ekonomike. Firma Gartner predpovedá, že do roku 2020 až 80 percent obchodných procesov a výrobkov bude pretvorených, zmenených alebo sa eliminujú v dôsledku dokonalejšieho prístupu k informáciám.1 Tento potenciál sa realizuje len v prípade, že technológia je schopná meniť dáta na pochopenie podstaty a to rýchlosťou rozhodovania, ktorá je kľúčovou a rozhodujúcou konkurenčnou podmienkou.

Toto partnerstvo bude zahŕňať:

  • Ďalšie posilnenie spoločnej realizácie, vrátane vývoja inovatívnych cloudových riešení v Číne.
  • Zapájanie sa do nových inovácií medzi SAP HANA a Lenovo systémami, ktoré budú skúmať a určovať nové technológie, ktoré riešia potreby digitálnej ekonomiky. To bude mať tiež za následok, že SAP bude využívať systémy Lenovo ako serverovú platformu pre infraštruktúry.
  • Spoločnú realizáciu „go-to-market“ programov, vrátane systémových integrátorov a technologických partnerov, aby sme tieto technológie mohli prinášať našim spoločným zákazníkom. To bude zahŕňať aj predvedenie spoločných diferencovaných riešení v Lenovo centrách podnikových inovácií v nemeckom Stuttgarte, v Morrisville v Severnej Karolíne a čoskoro otvorenom centre v Pekingu v Číne.

Spoločnosti Lenovo a SAP majú overenú históriu spolupráce. SAP využíva systémy Lenovo, na ktorých fungujú niektoré z jej najnáročnejších aplikácií, vrátane vlastných prostredí na vývoj riešení, ako aj cloudovej služby SAP HANA Enterprise Cloud service. Navyše, SAP je značka, uznávaná ako preferovaný poskytovateľ ERP pre Lenovo, ktoré už využíva niekoľko podnikových riešení, vrátane softvéru SAP Business Suite, aplikáciu SAP Business Planning and Consolidation a tiež SAP HANA. Lenovo odhaduje, že implementácia SAP riešení umožnila až 45-násobné zlepšenie reportingu a 50-násobné zlepšenie zadávania údajov.

“Vďaka viac ako 5 000 serverom optimalizovaným pre SAP HANA a dodaným spoločnosťou Lenovo, a tiež vďaka našim skúsenostiam s asistenciou pri transformácii a poháňaní rastu našich zákazníkov, pokračujeme v tradícii vodcovstva, ktorá súvisí s mimoriadne významnými aplikáciami SAP a platformami SAP HANA,” uviedol Gerry Smith, výkonný viceprezident a COO pre PC and Enterprise Business Group, Lenovo. “Rozšírenie nášho partnerstva so SAP vytvára väčšiu základňu pre spoluprácu na nových a inovatívnych riešeniach, ktoré riešia výzvy, s ktorými sa firmy dnes stretávajú v súvislosti s pretváraním poznatkov na aktivity.”

“SAP a Lenovo majú úspešné partnerstvo a tešíme sa na rozšírenie nášho spoločného úsilia, vďaka ktorému budeme firmám pomáhať, aby sa stali skutočnými digitálnymi podnikmi,” povedal Kevin Ichhpurani, výkonný viceprezident a vedúci pre Business Development and Global Ecosystem, SAP. “Spoločne upevňujeme vývoj inovatívnych cloudových riešení pre zákazníkov v Číne a skúmame nové technológie založené na SAP HANA a systémoch Lenovo, ktoré pomôžu reagovať na potreby digitálnej ekonomiky.”