ASUS ukázal tromfy. Notebooky, telefóny a tablety.

Spoločnosť ASUS počas atypickej tlačovej konferencie s názvom ASUSgnito predstavila v Bratislave svoje najnovšie produkty zo segmentu ultratenkých a herných notebookov, telefónov a tabletov.

Spoločným prvkom všetkých predstavených produktov je snaha „nájsť neuveriteľné“ a zlepšovať každodenné digitálne životy ľudí. Mobilné zariadenia takisto spája filozofia Zenu s ikonickým dizajnom, precíznym spracovaním a pokročilou funkcionalitou.

Zúčastnení novinári si spoločne s produktovými manažérmi ASUSu zaspomínali aj na ostatné produkty, ktoré spoločnosť ASUS vyrobila v minulosti. Zahrali si hru, inšpirovanú reláciou Inkognito. Taktiež si mohli vyskúšať, aké nádherné selfie fotografie produkuje telefón ASUS ZenFone Selfie. Fotografie nájdete na oficiálnom Instagram účte spoločnosti ASUS – @asusczsk

Charakteristika predstavených produktov:

Notebooky:

ASUS ZenBook UX305 – ZenBook UX305CA je navrhnutý tak, aby ste si ho mohli vziať kamkoľvek so sebou. Vďaka hmotnosti iba 1,2 kg a hrúbke len 1,23 cm je jeho prenášanie veľmi pohodlné. Nevyznačuje sa však len úžasnou krásou a nízkou hmotnosťou: je zároveň veľmi výkonný a ponúka najnovšie špičkové technológie. ZenBook UX305CA vám umožní vykonávať všetky neuveriteľné činnosti, o ktorých ste vždy snívali, nech už ste kdekoľvek.

Notebook je dostupný vo verzii s najnovšími procesormi Intel Core až do i7 (UX305UA) a Intel Core m3 (UX305CA). V oboch prípadoch ponúka nádherne ostrý displej s rozlíšením až 3200 × 1800, 4 alebo 8 GB operačnú pamäť a SSD úložisko až do 512 GB. ZenBook má v sebe predinštalovaný operačný systém Windows 10 a na jedno nabitie vydrží fungovať až 12 hodín.

ASUS ROG G752 je najnovší herný notebook spoločnosti ASUS. Zaujme prevratným vyhotovením s povrchovou úpravou v titánovo sivej farbe a oranžovo-červenými motívmi. Je jasným dôkazom evolúcie značky. ROG G752 využíva operačný systém Windows 10, procesor Intel Skylake Core i7 6. generácie, až 64 GB pamäte RAM DDR4 a najnovšiu grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX. Ponúka preto výnimočný výkon pri hraní hier. Navyše je vybavený aj exkluzívnym systémom chladenia Mobile 3D Vapor Chamber, ktorý zaručuje účinnejšie chladenie, a podsvietenou hernou klávesnicou s funkciou Anti-ghosting umožňujúcou súčasné stlačenie až 30 klávesov pre presné zadávanie príkazov a ovládanie v hrách. Je to unikát medzi hernými notebookmi.

Smartfóny:

ASUS ZenFone Selfie predstavuje dokonalé spojenie fotoaparátu a smartfónu. Chváli sa prevratným spojením módy, technológie a kvalitného spracovania, ktorého výsledkom sú výkonný predný a zadný fotoaparát, rôzne špeciálne režimy fotografovania, plynulé rozhranie ZenUI a úžasný displej s detailným obrazom umožňujúcim vytváranie dokonalých selfie, ktoré vás zachytia vo vašej plnej kráse.

Špecialitou tohto telefónu je výnimočný predný fotoaparát PixelMaster. Ponúka rozlíšenie 13 Mpx, svetelnosť f/2,2 a širokouhlý objektív so záberom 88 stupňov, aby ste zachytili z každého úsmevu čo najviac. Jedinečný režim Selfie Panorama umožňuje fotografovať selfie so šírkou záberu až 140 stupňov, takže sa na snímku vojde všetko a všetci.

ASUS ZenFone 2 Laser je skvele spracovaný smartfón, ktorý v sebe kombinuje nádherný dizajn inšpirovaný zenovou filozofiou, fantastický výkon, ostrý obraz a plynulé intuitívne používateľské rozhranie – ako celok bol navrhnutý tak, aby sa stal vaším dokonalým spoločníkom. ZenFone 2 Laser (ZE500KL) sa pýši neuveriteľne štíhlymi 3,5 mm hranami. Ide o dizajnovú perličku, ktorá nielenže vzbudí pozornosť okolia, ale prispieva zároveň k fantastickej ergonómii, vďaka ktorej sa ZenFone 2 Laser neuveriteľne pohodlne drží.

Smartfón je vybavený 13 Mpx fotoaparátom s technológiou PixelMaster a svetelnosťou f/2,0, ktorý umožňuje vytvárať snímky vo vysokom rozlíšení prakticky ihneď po stlačení spúšte. Úplne nová funkcia automatického zaostrovania pomocou lasera znižuje rozmazanie a zlepšuje stabilizáciu obrazu. Výsledkom je takmer okamžité zaostrenie v priebehu iba 0,3 sekundy, a to aj pri slabom osvetlení. Automatické zaostrovanie pomocou lasera zrýchľuje dokonca aj fotografovanie zblízka, kedy vyrovnáva dodatočnú vzdialenosť, ktorú vytvára šošovka zaťahujúca sa pri kompozícii snímky. Výsledkom sú takmer dokonalé fotografie.

Tablety:

Tablety ASUS ZenPad sú dostupné v 7, 8 a 10-palcovom prevedení. Využívajú najnovšie procesory Intel Atom a ponúkajú kvalitný IPS displej v širokouhlom formáte, ale aj vo verzii s pomerom strán 4:3. K dispozícii je unikátne príslušenstvo, ktoré predĺži výdrž batérie (ASUS Power Case) alebo ponúkne extra reproduktory a 5.1-kanálový priestorový zvuk (ASUS Audio Cover). 10-palcový model dopĺňa dokovacia stanica s klávesnicou.

Jedinečným produktom medzi tabletmi od ASUSu je ASUS ZenPad S 8.0 (Z580CA) s 8-palcovým displejom s rozlíšením 2048 × 1536, procesorom Intel Atom Z3580 a až 4 GB operačnej pamäte. Tablet má vo výbave najnovší USB konektor typu C a vďaka technológii ASUS VisualMaster ponúka neuveriteľne realistický obraz.

Výnimočné je aj jeho spracovanie. Tablet má hrúbku len 6,6 mm a hmotnosť iba 298 g. Jeho displej zaujíma 74 % čelnej plochy – ide o neuveriteľný technologický počin, ktorý bolo možné dosiahnuť zmenšením šírky rámčeka na maximálne minimum.