Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski.

Srnčí chrbát s jedlými gaštanmi, čiernou hľuzovkou a lesnou šípkou. Zemiaková lokša s kefírom, kôprom a karamelizovanou cibuľkou. Tiež holubie prsia pripravené metódou sous-vide, ktoré vám svojou exkluzívnou a jemnou chuťou zabezpečia dokonalý gurmánsky zážitok.

Suroviny využívané v novom jesennom menu Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách sú exkluzívne, no sezónne a lokálne. Dôkazom filozofie, na ktorej stojí celé menu, sú aj pirohy s čerstým tvarohom, pažítkou a slaninkou podľa receptu z typickej podtatranskej dedinky Batizovce, odkiaľ pochádza šéfkuchár hotelovej Grand Restaurant Tomáš Tejbus.Grilovaný filet zo pstruha potočného

“Jesenné menu sme pripravili na veľmi tradičnom lokálnom a sezónnom základe. Obohatili sme ho o ingrediencie ako domáca šafranová majonéza či hľuzovkové oleje. Kačacia paštéta, ktorú servírujeme, obsahuje 80 % slovenskej foie gras a dbáme na to, aby sme ponúkali hosťom veľmi kvalitnú divinu,” hovorí o moderných aj tradičných špecialitách v novom menu Tomáš Tejbus. Dodáva, že pri príprave jedál používajú v hotelovej kuchyni tie najmodernejšie techniky, napríklad sous-vide, dehydrovanie alebo konfitovanie. “V jesennom menu Grand Restaurant sme zredukovali ingrediencie, z ktorých pozostávajú jednotlivé jedlá, a to tak, aby viac vynikla ich chuť,” prezrádza Tomáš Tejbus o menu, ktoré nesie už len jeho rukopis. V hotelovej kuchyni totiž prišlo k zmene a od októbra vedie kuchyňu sám. Duo šéfkuchárov sa totiž rozhodol opustiť Jozef Breza a svoje skúsenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novom mieste.

Okrem jedál z menu si hostia môžu každý deň pochutnať na špecialite šéfkuchára. “Každý deň pripravujeme špeciálny chod, v ktorom využívame aj ingrediencie, ktoré nie sú zo Slovenska. Napríklad morské ryby, austrálske a juhoamerické mäsá, špeciálny druhy bravčoviny, hydiny či diviny,” hovorí Tomáš Tejbus o špecialite šéfkuchára a dodáva, že zaujímavosťou je, že na kreatíve špeciality sa podieľa celý tím.

Ako sladkú bodku za gurmánskym zážitkom si môžu hostia dopriať flambované palacinky, pečené jablko s vanilkovým krémom alebo si vyberú z bohatého výberu sorbetov a zmzliny. Kombináciou, ktorá stojí za ochutnanie, je určite syr Vršatec s orechmi a bielou čokoládou so sektom Kempinski.