Axis predstavuje svoju prvú kopulovitú PTZ kameru s rozlíšením 4K

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje najnovší prírastok do radu kopulovitých sieťových kamier s otáčaním / nakláňaním / priblížením obrazu (PTZ – pan/tilt /zoom) AXIS Q61. Nová kamera AXIS Q6128-E má špičkovú kvalitu obrazu s rozlíšením 4K, dokáže veľmi rýchlo záber otáčať a nakláňať a má veľmi výkonné priblíženie, vďaka čomu je veľmi vhodná pre vnútorné i vonkajšie inštalácie v prostredí s náročnými svetelnými aj klimatickými podmienkami. Je ideálnou voľbou pre aplikácie v miestach, ako sú nákupné centrá, otvorené parkovacie plochy a športové štadióny, rovnako ako aj mestský a obvodový dohľad.

Kopulovité PTZ kamery Axis vybavené technológiou Axis Sharp Dome umožňujú pokryť výnimočne rozsiahle oblasti – nad aj pod líniou horizontu – a poskytujú dokonalé prekreslenie detailov v priblíženom zábere. Ako všetky kamery v rade Q61 aj model AXIS Q6128-E podporuje elektronickú stabilizáciu obrazu (Electronic Image Stabilization).

„Naše kopulovité PTZ kamery rady AXIS Q61 zaznamenali veľký úspech vďaka inovatívnej konštrukcii a špičkovým technickým funkciám a tento najnovší prírastok prináša ďalšie obohatenie v podobe 4K rozlíšenia,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Vnímame jednoznačnú potrebu trhu mať k dispozícii PTZ kamery s ultra vysokým rozlíšením, pretože práve tie poskytujú podstatne viac detailov, ktoré sú dôležité pre celú škálu scenárov použitia, vrátane otvorených priestranstiev, križovatiek ulíc a námestí.“

Kamera AXIS Q6128-E má celý rad funkcií, ktoré umožňujú rýchlu a spoľahlivú inštaláciu, môže pracovať bez problémov v rozmedzí teplôt od -50° do 50° C, má vstavanú funkciu rýchleho vysychania („Speed Dry“), ktorá zabezpečí ostrý obraz aj za dažďa, a automatické odhmlievanie.

Medzi vstavané funkcie analýzy obrazu patria detekcia pohybu a funkcie Advanced Gatekeeper, ktoré zabezpečia, aby kamera detekovala objekt v určenej oblasti a automaticky ho priblížila. Vďaka rozhraniu pre programovanie aplikácií Application Programming Interface ponúka táto kamera aj významné možnosti pre inteligentné aplikácie na spracovanie obrazu od tretích strán.

120815_1203_Axispredsta1.jpg

Hlavné technické vlastnosti kamery AXIS Q6128-E:

  • Špičkový výkon s rozlíšením 4K (8 MP) so snímkovou frekvenciou 25/30 fps.
  • 12x optické priblíženie (zoom) s automatickým zaostrovaním.
  • Rýchle a presné otáčanie rýchlosťou viac ako 700 stupňov za sekundu umožňuje sledovať rýchlo sa pohybujúce objekty.
  • Priehľadný kryt kopule, ktorý nevytvára žiadne skreslenie.
  • Vstavaná ochrana proti prachu, silnému prúdu vody, dažďu, snehu a slnečnému žiareniu.
  • Odolnosť proti nárazom (trieda ochranného krytia IK-08).
  • Detekcia nárazu s automatickým hlásením (alarmom) ako ochrana proti neoprávnenej manipulácii a vandalizmu.
  • Technológie na zvládnutie veľkého rozsahu teplôt „Arctic temperature control“.

Podľa očakávaní by kopulovitá PTZ kamera AXIS Q6128-E mala byť k dispozícii v 4. štvrťroku 2015 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.axis.com.