Tipy na posilnenie imunity.

Prvé jesenné dni sú už za nami. Okrem toho, že nás potešili svojou romantickou atmosférou a nádherným babím letom, niesli sa tiež v znamení nižších ranných a nočných teplôt. A keďže nás tá „pravá“ zima ešte len čaká, mali by sme sa na ňu dostatočne a najmä v predstihu pripraviť. Práve preto sme si pre vás pripravili zopár skvelých rád a užitočných tipov, ako si užiť nasledujúce mesiace plnými dúškami, bez nepríjemných komplikácií.

Vrstvenie oblečenia.

Čínska medicína rozlišuje pôvod a liečbu chrípky v teplých a  chladných mesiacoch. V lete do nás prenikajú vírusy a baktérie nosom, v zime cez kožu. Práve preto je dôležité sa v zime poriadne zababušiť do teplého oblečenia a tým posilňovať vnútorné teplo. Viac tenkých vrstiev sa osvedčuje lepšie ako jedna hrubá. Preto by sa vašimi najlepšími kamarátmi mali stať čiapka a rukavice.

Prevencia:

„Nezanedbať prevenciu a podporiť imunitu“ – radí gynekológ MUDr. Španka –  „jeseň a zima sú charakteristické nielen chrípkovými ochoreniami a nádchami, ale aj častými ženskými problémami, ktoré sa vyznačujú pálením, svrbením, zápachom a celkovým diskomfortom v oblasti intímnych partií.“ Najčastejšou príčinou uvedených problémov je tzv. bakteriálna vaginóza, ktorá sa vyznačuje znížením množstva prospešných lactobacilov (baktérií kyseliny mliečnej) a premnožením škodlivých baktérií. Bakteriálna vaginóza postihuje ženy v každom veku, obzvlášť nebezpečná je pre tehotné ženy. Môže spôsobiť závažné následky, ako sú predčasný odtok plodovej vody, predčasný pôrod, či nízku pôrodnú hmotnosť bábätka. Lactobacily chránia vaginálnu sliznicu pred škodlivými baktériami. Produkujú kyselinu mliečnu, ktorá chráni pred vznikom infekcií. Preto sú pre intímne zdravie ženy, hlavne v zimnom období, kedy je zvýšená chorobnosť, veľmi prospešné.

Zmena jedálnička.

Začnite deň teplými raňajkami, ktoré môžete doplniť o hrejivé korenia ako škorica, či kurkuma. Hoci to bude znieť neuveriteľne zmiernite príjem ovocia a zeleniny, ktoré telo zbytočne ochladia. Doplňte do jedálnička korenisté a pikantné jedlá a hlavne preferuje teplé pokrmy. Priam zázračné sú v chladných mesiacoch bylinkové a zázvorové čaje. Keď už u vás choroba prepukne vynechajte zo svojho jedálnička citrón. Pri chorobe má opačný efekt.

Doprajte si zimný spánok a oddych.

Nie nadarmo sa hovorí, že príroda a zvieratá sa odoberajú na zimný spánok. Keďže v plnej miere si to ľudia dovoliť nemôžu, počúvajte prejavy svojho tela a doprajte mu viac oddychu, pohody, relaxu a spánku.

Rekonvalescencia po užívaní antibiotík.

Pokiaľ ste už boli nútení užívať antibiotika doprajte telu čas na regeneráciu. Úplne prirodzeným prejavom uzdravovania je potenie. Síce jeho prejavy nie sú práve najvábnejšie, no baktérie a vírusy treba jednoducho vyplaviť von. Ak si už automaticky nasadzujete probiotiká ako prevenciu vzniku problémov v intímnych partiách, prípadne už pociťujete počiatočné či rozvinuté príznaky, je vynikajúcim riešením a prvou pomocou Lactofeel – vaginálny gél s klinicky overenou účinnosťou.

Ako pôsobí Lactofeel?

Lactofeel obsahuje dve látky, ktoré sa prirodzene nachádzajú v pošve a sú potrebné na nastolenie rovnováhy vnútorného prostredia pošvy, a to – kyselinu mliečnu a glykogén. Kyselina mliečna okamžite vytvorí potrebné prirodzene kyslé prostredie v pošve. Tým sa rýchlo zastaví množenie škodlivých baktérií, podporí sa rast baktérií kyseliny mliečnej, a tak sa nastolí rovnováha vnútorného prostredia pošvy. Glykogén podporuje tento ozdravný proces, pretože slúži ako živina pre baktérie kyseliny mliečnej, ktoré sa potom rýchlo množia.

Lactofeel zmierňuje a odstraňuje nepríjemnosti a problémy, ktoré spôsobuje bakteriálna vaginóza.  Môžete ho používať preventívne, ale aj vtedy, ak už problémy nastanú. Či už v súvislosti s užívaním antibiotík, vyčerpaním, stresom, alebo v dôsledku zníženej imunity. Keďže vaginálny gél Lactofeel napodobňuje prirodzené obranné mechanizmy v pošve, je jemný a bezpečný, môže sa používať liečebne aj preventívne – ak je to potrebné, aj počas tehotenstva.

Každé balenie Lactofeelu obsahuje 7 túb na jednorazové použitie. Obsah je prakticky a hygienicky balený v tube s aplikátorom. Vhodný aj na cestovanie a tak vás nepríjemnosti nezaskočia ani keď budete mimo domova. Lactofeel nájdete vo svojej lekárni.