„Veľká biela“ elegantne v čiernej.

Už dávno neplatí, že „veľká biela“, ako sú vo všeobecnosti označované veľké domáce spotrebiče, musí byť skutočne „biela“. Pokiaľ preferujete, naopak, elegantný čierny dizajn, rozhodne je z čoho vyberať. Vďaka tomu môžete odbočiť od stereotypov a zaobstarať si čiernu práčku do tmavo ladenej kúpeľne, voľne stojacu umývačku v čiernej farbe ako výrazný prvok kuchyne alebo chladničku, ktorej čierna farba dodáva na luxuse. Navyše, môžete ich jednoducho skombinovať so vstavanými spotrebičmi – rúrou, varnou doskou alebo odsávačom pár, ktoré sú v tmavých odtieňoch bežne dostupné. Prinášame niekoľko typov na čierne voľne stojace spotrebiče.

Práčka Indesit INNEX XWE 81483X K EU

Čierna farba práčky je v slovenských domácnostiach snáď tá najmenej tradičná, no o to viac zaujímavá. Práčka Indesit INNEX ponúka okrem netradičnej farby aj zaujímavé funkcie. Jednou z nich je univerzálny cyklus Push & Wash ovládaný jediným stlačením tlačidla k zapnutiu práčky, automatickému nastaveniu a spusteniu prania. Praktický 50-minútový prací cyklus je určený pre 4 kg bielizne v kombinácii bavlna a syntetika, pričom perie pri teplote 30°C s odstreďovaním na 1200 otáčkach za minútu. Najčastejšie používaný prací program tak už nemusíte komplikovane nastavovať. Práčka naviac disponuje ďalšími 14 pracími cyklami pre 8 kg bielizne pri až 1400 odstreďovacích otáčkach, vrátane špeciálnej starostlivosti o športové funkčné oblečenie a obuv, programy pre účinné odstránenie škvŕn s predvoľbou ich pôvodu (jedlo, práca, outdoor), a taktiež rýchle osvieženie oblečenia. Antialergénny program, s možnosťou pridania až 3 pláchaní naviac, sa perfektne zbaví všetkých alergénov z bielizne. Inovatívna funkcia Fast Forward umožňuje predčasne ukončiť akýkoľvek prací cyklus iba za 20 minút. Práčka je v energetickej triede A+++. Doporučená maloobchodná cena je 499 EUR, priemerná predajná cena je 359 EUR.

Voľne stojaca umývačka Hotpoint LFD 11M121 B EU

Pokiaľ pri výbere vybavenia kuchyne dbáte na nevšednosť, iste vám s doladením interiéru pomôže tmavá umývačka riadu. Model Hotpoint LFD 11M121 B EU s kapacitou až 14 obedových súprav disponuje flexibilným vybavením vnútorných košov Flexiload s 20 pohyblivými a vyberateľnými časťami pre oveľa efektívnejšie umiestnenie riadu, jeho perfektnú stabilitu, a tak aj skvelý výsledok umývania. Môžete si vybrať až z 11 cyklov s teplotami v rozmedzí od 40 do 70°C, vrátane nového systému Zone Wash, ktorý umožňuje výber zóny umývania. Medzi praktické programy patria tiež Rýchly 30 min., Nočný alebo Dezinfekčný, napr. pre umývanie detských faľašiek. Vďaka technológii Sensor System dokáže umývačka dosiahnuť maximálnu účinnosť v energetickej triede A++ so spotrebou vody iba 9 litrov, a to pri akejkoľvek miere zašpinenia. Senzor sám určí úroveň zašpinenia meraním zakalenia vody a následne reguluje množstvo vody, tlak trysiek, teplotu a dĺžku cyklu. Extra tichú prevádzku s obmedzením hluku len na 41 dB umožňuje umývačku umiestniť aj do kuchynskej časti v rámci obývacieho priestoru. Doporučená maloobchodná cena je 649 EUR, priemerná predajná cena je 439 EUR.

Chladnička Hotpoint Quadrio E4D AAA B C

Štvordverové riešenie chladničky Hotpoint Quadrio je na slovenskom trhu čoraz populárnejšie. Chladnička má šírku 70 cm, je teda o 10 cm širšia než štandardná kombinovaná chladnička, zároveň je ale užšia než side-by-side modely. Vďaka svojmu veľkoryso riešenému priestoru (celkový čistý objem je 402 l) je tak ideálnym kompromisom medzi malým a až príliš veľkým spotrebičom. Do chladiaceho oddielu sa vstupuje dvomi dverami s nezávislým otváraním, mraziaca zóna je rozdelená do dvoch samostatných plne výsuvných zásuviek. Vďaka štvordverovému prevedeniu je možné ušetriť až 50 % energie v porovnaní s bežnou dvojdverovou chladničkou s dverami rovnakej šírky (úspora je zaistená znížením tepelných strát otvorením iba jedného krídla dverí chladničky alebo vysunutím iba jednej zásuvky mrazničky). Chladnička E4D AAA B C je zaradená do energetickej triedy A++.

Chladnička je vybavená zásuvkou s nulovou zónou, ktorá je ideálna pre uskladnenie čerstvého mäsa a  rýb. Tie vydržia v rozmedzi teplôt 0 – 4°C dlhšie čerstvé, a to až 4 dni. Ak sú teploty vyššie alebo, naopak, mäso mrzne, dochádza k výraznému zhoršeniu kvality, strate konzistencie a výživových hodnôt. Nechýbajú ani klasické zásuvky na zeleninu s reguláciou miery vlhkosti a s možnosťou uloženia týždennej zásoby ovocia a zeleniny do oddelených zón. Vyhnete sa tým prenosu pachov, zaistíte väčšiu hygiénu a predĺžite čerstvosť. Vo vnútri nájdete tiež držiak na fľaše alebo prakticky otočný výrobník ľadu. Funkcie Super Cool a Super Freeze zaisťujú rýchle chladenie či mrazenie v situáciách, kedy chladničku naplníte veľkým množstvom potravín. A vďaka No Frost technológii sa vyhnete náročnej údržbe v podobe rozmrazovania. Rozmery chladničky sú 195,5 x 70 x 76 cm (V x Š x H). Doporučená maloobchodná cena je 1 159 EUR, priemerná predajná cena je 759 EUR.