V Bratislave otvorili prvý gril u Kozla. O druhom rozhodli fanúšikovia v súťaži.

Nové grilovacie miesto dnes oficiálne otvorili na Železnej studienke v Bratislave. Na obľúbenom mieste trávenia voľného času budú môcť Bratislavčania nielen opekať na otvorených ohniskách, ale už aj využiť verejné grilovacie miesto. V rámci grilovacej zóny sú pre nich pripravené štyri rošty, stoly a lavice s kapacitou pre 40 ľudí, otvorené ohnisko, lavičky aj veľká drevená hojdačka. O výstavbu grilovacieho miesta sa postarala značka piva Velkopovický Kozel v spolupráci s Mestskými lesmi a mestskou časťou Bratislava – Nové Mesto.

„Od dnešného dňa je grilovacie miesto k dispozícii pre všetkých grilovaniachtivých záujemcov. Veríme, že po tomto ochladení príde dlhé príjemné babie leto, ktoré dopraje ľuďom dosť priestoru pre grilovanie a iné aktivity, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria,“ povedal v súvislosti s otvorením miesta na grilovanie na lúke Snežienka Rudolf Kusý, starosta mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Konkrétne miesto vytipovali po vzájomnej dohode predstavitelia Mestských lesov podľa toho, kde najradšej trávia čas návštevníci Železnej studienky. O čistotu v okolí grilovacieho miesta sa budú starať Mestské lesy, pravidelnú údržbu vybavenia miesta zabezpečia Pivovary Topvar.

Nápad vytvoriť na Železnej studienke verejné miesto na grilovanie priniesla značka piva Velkopopovický Kozel. „Od našich fanúšikov sme mali výborné ohlasy na grilovacie recepty a videá, ktoré sme pre nich pripravili, ale často im chýbali miesta, kde by mohli grilovať. Nie všetci máme záhradky, niektorí skúšajú grilovať aj na balkóne, ale tá pravá grilovačka je predsa v prírode. Keďže grilovanie sa stáva stále populárnejšie, chceli sme vytvoriť miesto, kam ľudia môžu prísť s rodinou alebo partiou a vychutnať si spoločnú grilovačku,“ oboznámila nás s nápadom Katarína Hozáková, manažérka značky Kozel.

O druhej lokalite pre verejné miesto na grilovanie sa rozhodlo v hlasovaní na internete. „Ponúkli sme Slovákom možnosť, aby na našej stránke grilujskozlom.sk hlasovali za okres, v ktorom by mal vzniknúť ďalší Gril u Kozla,“ priblížila súťaž Katarína Hozáková. „Najvyšší počet hlasov získal okres Stropkov, kde pred ďalšou grilovacou sezónou, teda na jar, postavíme druhé grilovacie miesto,“ avizovala. Na výstavbu grilovacieho miesta však môžu prispieť aj fanúšikovia piva, ktorí kúpou špeciálneho 6-balenia prispejú 1 centom za každú plechovku práve na výstavbu druhého grilovacieho miesta.