Švajčiarska tradícia zo Saint-Imier.

Longines už od roku 1832 sídli v meste Saint-Imier vo Švajčiarsku. Výroba hodiniek odráža silnú oddanosť tradícii, elegancii a výkonu. Longines má dlhodobé skúsenosti na pozícii oficiálneho časomerača na Majstrovstvách sveta a ako partner Medzinárodnej športovej federácie. Je známa pre eleganciu svojich produktov a taktiež je členom skupiny Swatch Ltd., popredných svetových výrobcov hodinárskych výrobkov. Predajne so symbolom okrídlených presýpacích hodín sa nachádzajú vo viac ako 130 krajinách sveta.

Všetky hodinky značky Longines ponúkajú unikátnu kombináciu precíznosti a elegancie tak, ako to uvádza reklamný slogan „Elegancia je postoj“. V súčasnej dobe ide o hodinársku firmu, ktorá používa najstaršie registrované logo. Firma sa preslávila hlavne hodinkami orientovanými na leteckú verejnosť, ale tiež vyrába jedny z najtenších hodiniek – Longines La Grande Classique.

Prvé stopy spoločnosti Longines pochádzajú z roku 1832, keď vo švajčiarskom Saint-Imier začal podnikať hodinár Auguste Agassiz. V roku 1852 sa k firme pripojil jeho synovec Ernest Francillon, ktorý o niekoľko rokov neskôr firmu prevzal. V roku 1866 zakúpili dva susediace pozemky na mieste, ktorému sa v miestnom francúzskom dialekte hovorilo „Les Longines“. Tu postavili továreň, v ktorej sa od roku 1867 dodnes vyrábajú hodinky Longines. Vo firme ešte v roku 1867 vyrobili prvý vlastný strojček. Francillon bol prvý, kto uviedol na trh vreckové hodinky naťahované korunkou – všetky ostatné ešte používali kľúčik. Za svoj vynález bol ocenený na Svetovej výstave v Paríži.

Značka Longines bola vždy na predných miestach v technologických inováciách. V roku 1969 ako prvá na svete ponúkla elektronické quartzové hodinky, tzv. Longines Ultra-Quartz, ktoré sa neskôr stali základom pre najtenšie quartzové hodinky na svete (r.1979). Na tieto úspechy nadväzuje súčasná modelová rada La Grand Classique, ktorá je charakteristická eleganciou a decentným prevedením hodiniek. V roku 1912 značka Longines uviedla do prevádzky zariadenie fungujúce na jednoduchom princípe vodiaceho drôtu, ktoré na začiatku a na konci pretekov spustilo a zastavilo merací mechanizmus. Vďaka tomu sa stala spoločnosť oficiálnou časomierou pre mnohé športové udalosti, vrátane olympijských hier. Do športových kolekcií patria modelové rady HydroConquest, Conquest, Grande Vitesse a Longines Admiral.

S letectvom je spojená kolekcia Heritage, predovšetkým model Lindbergh Hour Angle Watch. Hodinársku tradíciu zastupujú hodinky z kolekcie Longines The Master Collections a Evidenza. Už spomenutú elegantnú časť kolekcie dopĺňajú obdĺžnikové Dolce Vita a novšie Prima Luna.