ŠKODA Superb Combi pozná slovenské ceny.

Po úspešnom uvedení nového modelu Superb prichádza ŠKODA s ďalším členom rodiny – praktickou verziou kombi. V porovnaní s verziou liftback bude nová ŠKODA Superb Combi k dispozícii s príplatkom iba 1 200 € vrátane strešného nosiča. Ceny začínajú na sume 22 490 € vo výbave Active s motorom 1,4 TSI/92 kW. Predaj na slovenskom trhu odštartuje v septembri tohto roku, autorizovaní predajcovia značky ŠKODA na Slovensku však už od 10. júla prijímajú objednávky.

Vlajková loď mladoboleslavskej automobilky v karosárskej verzii kombi prichádza na slovenský trh s cenou od 22 490 € vo výbave Active vrátane strešného nosiča, s úplne novým benzínovým motorom 1,4 TSI/92 kW a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Cenový rozdiel v porovnaní s verziou liftback predstavuje vo všetkých výbavových stupňoch iba 1 200 €. Voliť možno rovnako ako pri verzii liftback medzi štyrmi výbavovými stupňami: Active, Ambition, Style a Laurin & Klement. Stupne výbavy Active, Ambition a Style možno rozšíriť o atraktívne pakety Plus s množstvom prvkov doplnkovej výbavy za výhodnú cenu. Nový Superb Combi bude k dispozícii s predĺženou zárukou a bezplatným servisom na 4 roky alebo do 120 000 km a doživotnou garanciou mobility Premium.

Predaj novej generácie modelu ŠKODA Superb Combi začne na slovenskom trhu v septembri tohto roku. Autorizovaní partneri značky ŠKODA na Slovensku začínajú prijímať prvé objednávky už od 10. júla.

Nový model bude na Slovensku k dispozícii s tromi benzínovými turbomotormi a tromi úspornými turbodieselami. Štandardom pre všetky motorizácie je systém Štart-Stop a rekuperácia brzdnej energie. Na výber je okrem šesťstupňových manuálnych prevodoviek aj dvojspojková automatická prevodovka DSG so šiestimi alebo siedmimi prevodovými stupňami a rovnako aj pohon všetkých kolies. Špecifikácie jednotlivých výbavových stupňov zodpovedajú prevedeniu liftback, pridávajú však strešný nosič v čiernej farbe pre verzie Active a Ambition, eloxovaný pre Style a Laurin & Klement. Na želanie možno Superb Combi vybaviť okrem iného panoramatickou posuvnou strechou, variabilnou dvojitou podlahou batožinového priestoru alebo deliacou sieťou.

Atraktívna novinka definuje nové meradlá v segmente v oblasti priestoru, komfortu, bezpečnosti, konektivity a ekológie. Nová ŠKODA Superb Combi disponuje najväčším interiérom a najväčším batožinovým priestorom vo svojej triede. Celkový maximálny objem v dvojmiestnom usporiadaní interiéru sa blíži k 2 000 litrom, pri plnom obsadení piatich pasažierov ponúkne batožinový priestor 660 litrov. Aj posádka si môže užívať veľkorysý priestor. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou má vodič aj spolujazdec na predných sedadlách k dispozícii na šírku o 39 mm viac miesta vo výške lakťov. Nad prednými sedadlami ostáva 995 mm a nad zadnými dokonca 1001 mm k stropu automobilu. Priestor pred kolenami cestujúcich na zadných sedadlách je 157 mm – zhruba dvakrát viac ako u najbližšieho konkurenta v triede.

Nová ŠKODA Superb Combi je vybavená radom asistenčných systémov pre zvýšenie bezpečnosti, komfortu a šetrnosti k životnému prostrediu, ktoré boli doteraz k dispozícii iba v automobiloch vyšších tried. Aj vo verzii kombi bude k dispozícii dynamická regulácia podvozku DCC pre maximálny komfort na všetkých typoch povrchu. Tretia generácia modelu Superb je zásluhou nových motorov, spĺňajúcich emisnú normu Euro 6, výkonnejšia a až o 30 percent úspornejšia v porovnaní s predchodcom. Nové dimenzie ponúkne aj v oblasti konektivity. Systémy infotainmentu najnovšej generácie sa prostredníctvom rozhrania SmartLink automaticky prepájajú so všetkými bežnými smartfónmi (štandardy MirrorLinkTM, Apple CarPlay a Android Auto). Voliteľné vysokorýchlostné internetové pripojenie premení nový Superb Combi na pojazdný hotspot.