Kamión s dentálnou ordináciou príde už po piatykrát.

V júni odštartuje jubilejný piaty ročník „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“. Akcia si kladie za cieľ šíriť povedomie o dôležitosti dentálnej hygieny a ako ukazujú dáta z predchádzajúcich ročníkov, je veľmi úspešná. Od roku 2011 počet ľudí, ktorí pravidelne navštevujú ordináciu dentálnej starostlivosti, stále stúpa. Zatiaľ čo v roku 2011 dentálnu hygieničku navštívilo niečo vyše 40 %, v roku 2015 je to viac než polovica opýtaných*.

Roadshow, ktorú organizuje značka Orbit v spolupráci s Asociáciou dentálnych hygieničiek Slovenska, navštívi v priebehu júna celkovo 16 rôznych miest v 15 slovenských mestách. Návštevníci môžu zavítať do špeciálneho kamiónu, ktorý je prerobený na ordináciu, kde budú k dispozícii 4 dentálne hygieničky. Tie bezplatne zodpovedajú všetky otázky a poradia, ako sa správne starať o chrup. Získať môžu aj informačné materiály a vzorky žuvačiek bez cukru. V minulom roku roadshow oslovila viac než 45 000 návštevníkov, z ktorých takmer 5 000 získalo vďaka konzultácii nové vedomosti o dentálnom zdraví.

Pravidelná návšteva ordinácie dentálnej hygieny nie je medzi Slovákmi samozrejmosťou. Hoci percentá rok čo rok stúpajú, pravidelne, dvakrát ročne, tak stále robí iba 24% Slovákov*. Celoštátna akcia „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“ si kladie za cieľ zmeniť zvyklosti ľudí a naučiť ich starať sa o svoj chrup.

Ľudia si začínajú uvedomovať prínos dentálnej hygieny, ktorá pomáha udržiavať zuby zdravé. Percento ľudí, ktorí hygieničku pravidelne navštevujú, je však stále veľmi nízke. Zubní lekári riešia už vzniknuté problémy, my sa ich snažíme minimalizovať. Sme preto radi, že sa môžeme podieľať na akcii Zdravý úsmev pre každého, a šíriť tak medzi Slovákmi povedomie o dôležitosti dentálnej hygieny

Viac informácií, fotografie, plán akcií a ďalšie zaujímavosti nájdete na webových stránkach: www.zdravyusmevprekazdeho.sk.