Poznáme najlepších blogerov na Slovensku!

Blog AKADÉMIA KRÁSY víťazom kategórie Krása & zdravý životný štýl. Slovensko pozná najlepších blogerov v krajine. Vyhlásenie oficiálnych výsledkov celonárodnej súťaže Bloger roka 2014 sa uskutočnilo 14. mája v hoteli ARCADIA Bratislava*****. Počas galavečera boli udelené tituly BLOGER ROKA 2014® v ôsmich kategóriách. Organizátorom súťaže  je PR agentúra MEDIA IN.

 

Najlepší bloger na Slovensku za kategóriu Krása & zdravý životný štýl

Krása a kozmetika sú neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Ako sa však nestratiť v záplave beauty noviniek a nájsť tie správne pre našu krásu? Ako nájsť harmóniu vnútornej a vonkajšej krásy a stať sa krajším vďaka zdravému životnému štýlu? Do kategórie sa nominovalo 116 blogov, ktoré spolu získali 10.243 Facebook lajkov. Víťazom sa stal blog Akadémia krásy, ktorý získal 319 bodov. Zaujímavosťou zároveň je, že táto kategória drží prvenstvo čo sa týka počtu nominovaných blogov.

Partnermi kategórie Krása & zdravý životný štýl sa stali minerálna voda GEMERKA, ktorá víťazovi venovala pitný režim na pol roka pre pevnejšie zdravie. Finalsiti získavajú taktiež kozmetický balíček plný noviniek od spoločnosti AVON v hodnote 100 €.

Do projektu Bloger roka, ktorý na Slovensku odštartoval 1. marca 2015 sa prihlásilo viac ako 800 blogerov, avšak len 510 blogerov z nich splnilo podmienky súťaže a  postúpili do semifinále, kde mala široká verejnosť možnosť za nich zahlasovať a posunúť ich ďalej do finále. Finále prebehlo od 20. apríla do 10. mája a počas tohto obdobia odborná porota hodnotila 40 blogov, tj. 5 blogov z každej súťažnej kategórie, ktoré získali najvyšší počet získaných hlasov.

„Prvý ročník celonárodnej súťaže BLOGER ROKA 2014 naplnil všetky naše očakávania. Do projektu sa zapojili blogeri zo všetkých regiónov Slovenska, a taktiež z Českej republiky, USA, Veľkej Británie či Rakúska, kde slovenskí blogeri momentálne pôsobia. Je to výnimočná udalosť na poli mediálnej komunikácii, ktorá si zaslúži výnimočnú pozornosť. Podarilo sa nám nielen zmapovať výkon blogerov, ale i vytvoriť ich jedinečnú platformu a prezentovať široké spektrum blogerských príspevkov v kategóriách: Cestovanie, Gastronómia, Ekonomika, spoločnosť & biznis, Informačné technológie & inovácie, Krása & zdravý životný štýl, Móda, Život, umenie & kultúra a Najlepší blogerský príspevok 2014,“ uviedla Zuzana Lacová z PR agentúry MEDIA IN, organizátor súťaže BLOGER ROKA 2014.

Kto sa stal víťazom jednotlivých kategórií?

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo za prítomnosti viac ako 90 hostí a médií dňa 14. mája 2015 v štýlovom boutique hoteli ARCADIA Bratislava*****. Galavečerom sprevádzala hostí Kristína Farkašová. Slávnostné udeľovanie cien bolo možné sledovať naživo prostredníctvom Facebook Live Chat.

Cestovanie – Najlepším blogerom v tejto kategórii sa stal blog Photo and Traveling, ktorý získal od odbornej poroty 273 bodov.

Ekonomika, spoločnosť a biznis – Víťazom sa stal blog Hľadači pokladov, ktorý získal 275 bodov.

Gastronómia – Zaujímavosťou je, že táto kategória sa zaradila na prvé miesto v počte získaných lajkov. Víťazom sa stal blog Terapia jedlom, ktorý získal 347 bodov.

IT & Inovácie – Do tejto kategórie sa nominovalo 25 blogov, ktoré spolu získali 1.136 facebook lajkov. Víťazom sa stal blog Be visible, ktorý získal 314 bodov.

Móda – Nominovaných bolo 84 blogov. Víťazom kategórie sa stal blog LAPKINN, ktorý získal 320 bodov.

Život, umenie & kultúra – Do kategórie sa nominovalo 87 blogov. Víťazom sa stal blog LifeReset, ktorý získal 306 bodov.

Špeciálna kategória pod názvom Najlepší blogerský príspevok 2014 – Do kategórie sa nominovalo 34 blogov. Víťazom sa stal blog Neznáma Ukrajina: reportáž písaná pod šibenicou, ktorý získal 79 bodov (max. počet je 100 bodov).

 

BLOGER ROKA bude mať svoje pokračovanie

„Máme za sebou prvý ročník udeľovania cien najlepším blogerom na Slovensku. Veľmi sa teším celému priebehu súťaže, pozitívnym reakciám blogerov i samotných partnerov, ktorí ocenili možnosť vytvoriť si svoj vlastný príbeh na poli komunikácie. Sme si vedomí, že projekt Bloger roka silno zarezonoval na mediálnom trhu. Budúci rok, v čase kedy sa bude konať druhý ročník súťaže, nás čaká obhajoba. Už teraz sa teším na nové výzvy a inovatívne prvky, ktoré dopomôžu zintenzívniť zážitok z jedinečného príbehu Bloger roka,“ uviedla Zuzana Lacová z PR agentúry MEDIA IN, organizátor súťaže BLOGER ROKA.