7 Tipov pre starostlivosť o atopickú pleť.

Trpíte problémom zvaným atopická dermatitída? Toto nepríjemné kožné ochorenie, ktoré sa prejavuje začervenanou, šupinatou kožou a nepríjemným svrbením nám vie poriadne skomplikovať život. S dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou vám ponúkame niekoľko praktických rád, ako predchádzať recidívam atopickej dermatitídy, či účinne zmierniť jej nepríjemné prejavy v prípade, že sa objavia.

Atopický ekzém je chronické zápalové ochorenie kože, ktoré postihuje takmer každé štvrté dieťa. Asi v 30-40% prípadov ochorenie pretrvá aj v dospelosti. Znamená to, že vôbec nejde o zriedkavú zdravotnú komplikáciu. Pokiaľ vás toto ochorenie stretne, budete sa s ním skrátka musieť naučiť žiť. Vyskúšajte týchto 7 účinných tipov a uľahčite si život s atopickým ekzémom.

1.) hydratácia – Atopickú kožu je potrebné pravidelne premasťovať a hydratovať, aby bola udržaná neporušená kožná bariéra, zvýšila sa jej elasticita a tým sa eliminoval vznik bolestivých trhliniek a ich následných zápalov. Dermatologický telový krém s 10 % olivového oleja a 10 % urey SKIN IN BALANCE účinne zmierňujú svrbenie, bez farbív, parafínových a silikónových olejov, lanolínu a parabénov.

2.) prostredie – Obmedzte na minimum kontakt s alergénmi. Zbavte sa, pokiaľ je možné kobercov, ktoré sa nedajú prať, závesov a iných „lapačov prachu.“ Používajte podľa možnosti ekologické čistiace prostředky,“ radí dermatologička.

3.) kozmetika –Používajte výlučne kozmetiku z lekárne, vhodnú pre atopickú kožu, bez obsahu potenciálne dráždiacich látok a alergénov jako napríklad lanolín, farbivá a konzervanty. Dermatologický pleťový krém SKIN IN BALANCE s 5 % olivového oleja a 5 % urey. Zmierňuje svrbenie a napätie pokožky, hĺbkovo hydratuje. Vhodný ako podklad pod make up.

4.) umývanie –Pre atopickú kožu je najvhodnejšie sprchovanie vlažnou vodou, vyhnite sa klasickým mydlám a uprednostnite šetrné hydratačné emulzie z lekárne. Dermatologická čistiaca emulzia SKIN IN BALANCE, špeciálne určená na čistenie a ošetrenie suchej a citlivej pokožky. Silne premasťuje a zmierňuje svrbenie.

5.) strava –Pokúste sa zo stravy vylúčiť potraviny, ktoré vám prejavy atopického ekzému vyvolávajú, či zhoršujú. Uprednostnite čerstvé potraviny pred polotovarmi a tými priemyselne spracovanými.

6.) oblečenie –Najvhodnejším materiálom je 100% bavlna. Nevhodné sú syntetické materiály, ktoré môžu miesta postihnuté ekzémom nepríjemne dráždiť a zadržiavať vlhkosť. Používajte hypoalergénne prípravky na pranie.

7.) oddych – Doprajte si dostatok odpočinku a eliminujte stres. Každý problém má svoje riešenie a to, že sa budete rozčuľovať a trápiť, ničomu nepomôže- najmenej vášmu zdraviu. Pokiaľ vás trápi nočné škrabanie postihnutých miest, existujú návleky na ruky, ktoré účinne zabránia tejto neresti a následným nepríjemným rankám. Kúpite v predajniach lékárenských pomôcok.