Dve a viac dovoleniek za rok!

Podľa výsledkov analýzy ZlavaDna.sk si okrem jednej dlhšej dovolenky doprajeme počas roka 2 – 3 kratšie pobyty mimo domu. Ani vám sa nechce čakať na dovolenku pol roka? Nie ste jediný. Prieskum, ktorý uskutočnil najväčší zľavový portál na vzorke vyše 1 500 respondentov poukazuje na to, že first minute ponukám už pomaly odzvonilo. Slováci sa čoraz viac spoliehajú na širokú ponuku pobytov a radšej si počkajú na výhodné zľavy.

Cestovanie Slovákov v kocke

Trend posledných rokov je jasný. Okrem jednej hlavnej dovolenky v lete si doprajeme aj kratšie víkendové pobyty. Tie v značnej miere nakupujeme spontánne a využívame ich na zimné lyžovačky, či letnú turistiku.

Záujem je stále väčší. „Oproti minulému roku sa jedná až o 40% nárast záujmu pobytov na jednu až dve noci.“ prezrádza Tarageľová. Nákupné správanie sa za posledné roky zmenilo. Pri letných dovolenkách sú Slováci racionálnejší. V mesiacoch máj až jún rastie návštevnosť zľavových portálov o 20-30%, pričom záujemcovia o cestovanie hľadajú najvýhodnejšiu ponuku. Podľa analýzy sa last-minute ponuky začínajú nakupovať až v júli a rozhodnutie o kúpe je zvyčajne veľmi rýchle.

Najviac sa cestuje po Slovensku a okolitých štátoch. Až 70% trávi voľné dni na Slovensku a 30% v zahraničí. Pričom našincov lákajú prevažne slovenské aquaparky a lokality ako Tatrty či Liptov. Zo zahraničia zase exkluzívne pobyty v Krakowe, Prahe, či Budapešti.

Stačí víkend na fyzický, či psychický oddych?

Človek by nemal zabúdať na oddych. Dokonca aj víkend môže stačiť. Pokiaľ ale chceme zrelaxovať, mali by sme vyvážiť naše každodenné aktivity. Ak pracujeme prevažne hlavou, duchovne, mali by sme uprednostniť pohybové aktivity a šport. Pre ľudí, ktorí pracujú manuálne, čiže fyzicky, je vhodnejšie uprednostniť počas víkendu masáž, či wellness.

TIP na najbližšie obdobie

Krátke pobyty sú na Slovensku obľúbené najmä v období predĺžených víkendov.

Štvordňové víkendy nás čakajú až v druhej polovici roka. Deň Ústavy SR (1. 9.) a Deň boja za slobodu a demokraciu (17. 11.) nám vďaka jednému dňu dovolenky umožnia až 4 dni voľna.

Rebríček najpredávanejších letných  zliav v roku 2014:

Poradie Víkendový pobyt Predaných kupónov v zľave
1. AQUAPARK TATRALANDIA cez 30 000 kupónov
2. AquaCity Poprad 9500 kupónov
3. Aquathermal Senec 7300 kupónov
4. Grand Jasná 859 kupónov